Nieuws 9 augustus 2016

Maersk kiest voor elektrische, in hoogte verstelbare bureaus in hun nieuwe kantoren

Toen Maersk Duitsland naar een nieuw gebouw verhuisde, besloot het bedrijf om al hun werknemers van een ergonomisch werkstation te voorzien met de optie van een in hoogte verstelbaar bureau.

Foto gemaakt door Alexander Huber van Karl Huber Fotodesign.

Een moderne kantooromgeving is vandaag de dag niet compleet zonder een elektrisch, in hoogte verstelbaar bureau.” Thomas Schumacher, Agency Operation Coordinator bij Maersk Duitsland, is ervan overtuigd dat een zit-sta-werkstation een onmisbaar attribuut in het kantoor van vandaag de dag is.

De heer Schumacher hielp bij de verhuizing van het nieuwe Duitse hoofdkwartier van de Deense scheepvaartmaatschappij. Maersk is verhuisd naar een nieuw gebouw in het hart van Hafencity, het alom bekende commerciële district van Hamburg. Het nieuwe gebouw van de Groep beslaat vier verdiepingen van 4000 vierkante meter in de Ericus Contor.

Er zijn veel goede redenen te bedenken waarom alle werkstations in hoogte verstelbaar zijn.

Zelfs vóór de verhuizing was 40 procent van onze werkstations uitgerust met zit-sta bureaus. Werknemers kwamen regelmatig bij ons om te informeren of het niet mogelijk was een elektrisch, in hoogte verstelbaar bureau te krijgen,” vertelt Schumacher.

Tot aan de verhuizing voerde Maersk ten aanzien van deze kwestie hetzelfde beleid als veel andere bedrijven in Duitsland: een elektrisch, in hoogte verstelbaar bureau werd geleverd aan werknemers die rugproblemen hadden en op aanbeveling van de bedrijfsarts. Vanwege de verhuizing en een nieuw interieurontwerp besloot Maersk om al hun werknemers van een ergonomisch werkstation te voorzien met de optie van een in hoogte verstelbaar bureau. 

Foto gemaakt door Alexander Huber van Karl Huber Fotodesign.

Een factor die duidelijk bijdroeg aan dit besluit, was dat het zit-sta-werkstation al vele jaren een standaardfunctie was op de werkplekomgeving in Scandinavië. In Denemarken alleen al is 95 procent van de werkplekken uitgerust met zit-sta-werkstations.

Duits en Deens functioneel ontwerp

De Deense roots van het bedrijf speelden niet alleen een rol voor wat betreft ergonomie, maar ook voor wat betreft ontwerp. De nadruk lag op het creëren van een licht, eigentijds ontwerp. De Duitse kantoormeubel- en inrichtingsfabrikant WINI bood het juiste ontwerp in combinatie met de juiste technologie. Maersk koos voor het bureausysteem WINEA ECO.

WINI gebruikt al vele jaren de technologie van LINAK in hun elektrisch verstelbare componenten. Samen met de betrouwbare technologie en hoogwaardige hefkolommen levert LINAK indrukwekkende functies zoals het antibotsmechanisme PIEZO™ en het energiebesparende verbruik in de standby-modus.

Het ontwerp is onopvallend en licht, in overeenstemming met de wensen van de klant. Alle bureaus zijn wit, met inbegrip van het tafelblad en het frame. Kleur wordt toegevoegd in de talloze conferentie- en vergadergebieden. Samen met de traditionele rechthoekige bureaus heeft Maersk ook zogenoemde DUO-werkstations in hun kantoren in Hamburg geïntegreerd. Deze ruimtebesparende DUO-werkstations komen vooral van pas in de vele vergadergebieden van het bedrijf, die Maersk beschouwt als een integraal onderdeel van de werkomgeving in het bedrijf.

Onze collega’s gebruiken graag onze vergaderzalen en loungegebieden voor snelle besprekingen. Deze gebieden zijn ook ideaal als een werknemer een rustige ruimte nodig heeft om zich te concentreren en te werken aan nieuwe, creatieve ideeën voor een project”, zegt Thomas Schumacher.

Foto gemaakt door Alexander Huber van Karl Huber Fotodesign

Foto gemaakt door Alexander Huber van Karl Huber Fotodesign.

Een kostbare investering
Een bedrijf zou alleen moeten overwegen te investeren in een ergonomisch werkstation als hun werknemers bereid zijn het meeste te halen uit hun actieve gezonde werkomgeving. Een zit-sta bureau heeft alleen zin als werknemers werken door zit- en staposities af te wisselen.

Veel van onze werknemers gebruiken heel graag actief hun zit-sta-werkstations”, zegt Schumacher.

Sommige werknemers wisselen staan en zitten af terwijl anderen de voorkeur geven aan staand werken en zelden gaan zitten”.

Vooral veel jonge collega’s beschouwen een zit-sta-werkstation als een onmisbare functie in het kantoor. En jonge mensen verwachten sowieso een ergonomische werkplek. Voor hen is een elektrisch, in hoogte verstelbaar bureau een essentieel onderdeel.

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.