Nieuws 8 mei 2017

Wat u moet weten over de batterij BA001

Sales Engineer Stefan van LINAK beantwoordt veel gestelde vragen over de batterij BA001 van LINAK. De batterij levert vermogen aan een elektrische actuatoroplossing. Kort gezegd vervangt de batterij de behoefte aan een netsnoer dat is aangesloten op netvoeding wanneer u verstelbare mobiele meubels maakt.

Stefan Lorenzen is een Sales Engineer bij LINAK A/S in Denemarken. Samen met al zijn collega’s weet hij alles wat er te weten valt over de batterij BA001 van LINAK. Elke dag beantwoordt hij vragen over producten van LINAK. Hij deelt nu de antwoorden op de meest gestelde vragen over het gebruik van de batterij BA001 in meubelontwerp.

Waarom zou ik een batterij moeten gebruiken in plaats van een netvoedingskabel? Stefan Lorenzen, LINAK Sales Engineer bij LINAK A/S in Guderup, Denemarken.
In een meubelstuk uitgerust met een elektrische verstelling met batterij zijn eenvoudige ergonomische elektrische verstellingen evenals verhoogde mobiliteit mogelijk.

Hoe vaak kan een meubelstuk met een batterij omhoog worden gezet en neergelaten?

Dit hangt af van de actuatoroplossing en het soort meubel waarmee u de BA001 gebruikt.

Als wij bijvoorbeeld naar een ergonomische bibliotheekwagen kijken, dan zijn met één batterijlading circa 160 volledige cycli omhoog en omlaag mogelijk* - Met andere woorden: een bibliothecaris kan hier een aantal werkdagen mee uit de voeten. Op een in hoogte verstelbaar standaardbureau met twee poten en een gemiddelde belasting zal de batterij circa 40 tot 50 volledige cycli kunnen uitvoeren per volledige laadcyclus*.

Hoe zie ik de vermogenscapaciteit van de batterij?
De batterij heeft een intuïtieve statusindicator met LED-balken die de capaciteit aangeven. Wanneer er nog 25 procent capaciteit over is, gaat er een hoorbaar alarm af om u te waarschuwen dat de batterij binnenkort moet worden opgeladen.

Wat moet ik doen wanneer de batterij leeg raakt?

Laad de batterij op of vervang deze door een opgeladen batterij. Met flexibel opladen hoeft u op het meubelstuk alleen maar een stroomkabel in de controlebox te steken en deze ’s nachts te laten opladen. De volgende morgen is de batterij weer opgeladen.

U kunt de batterij BA001 ook uitklikken en opnieuw opladen via een externe stroombron.

Hoe vervang ik de batterij?

Dit is gemakkelijk. Een praktische beugel maakt het eenvoudig om de batterij aan en uit te klikken wanneer u deze wilt vervangen. De beugel is altijd inbegrepen.

Gebruikt de batterij vermogen wanneer deze niet wordt gebruikt?
De BA001 is uitgerust met de technologie ZERO™, wat ervoor zorgt dat het verbruik van standby-vermogen lager is dan 0,1 W wanneer de batterij niet wordt gebruikt.

Waar plaats ik de batterij?
Plaats de batterij naast de controlebox in een product. De BA001 is ook uitgerust met geïntegreerd kabelmanagement, met praktische groeven aan de achterzijde van de batterij waarin tijdens montage draden kunnen worden gefixeerd.

Hebt u vragen die Stefan nog niet heeft beantwoord?
U kunt altijd contact opnemen met de plaatselijke dochteronderneming van LINAK voor meer informatie over de batterij BA00 1 van LINAK.

* Hangt af van de lading. Kleine afstellingen tijdens de dag tellen als gedeeltelijke cycli - niet als een volledige cyclus.

Wees MobielWees mobiel met de BA001
De mobiliteit die een batterij aan een oplossing biedt, maakt dat er meer plaatsen zijn waar wij kunnen denken in termen van mobiliteit en ergonomie.
Zie onze inspiratiefolder BeMobile voor meer inspiratie.

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.