Nieuws 14 juli 2017

Nieuwe Service Data Tool maakt het opsporen van fouten in instelbare zorgtoepassingen gemakkelijker

LINAK heeft een nieuwe en verbeterde Service Data Tool (SDT) ontwikkeld voor ondersteuning van de onlangs geïntroduceerde controlebox CO61 en de batterij BA21 voor toepassingen in de gezondheidszorg.

In de gezondheidszorg overal ter wereld neemt de afhankelijkheid van verstelbare toepassingen en de vraag naar een hoge mate van efficiëntie gestadig toe. Uitval die word veroorzaakt door foutieve toepassingen kan heel kostbaar zijn. Een betrouwbare Service Data beperkt dat echter tot een minimum.

Met de recente introductie van LINAK® CO-Link™ kunnen fabrikanten van toepassingen in de gezondheidszorg, zoals tafels en stoelen voor chirurgie en medisch onderzoek, een actuatorsysteem creëren met acht bewegingen. De nieuwe Service Data Tool (SDT) ondersteunt met een CO-Link-oplossing dergelijke actuatorsystemen die uit meerdere kanalen bestaan.

Profiteer van servicegegevens die veel gedetailleerder zijn
Gedetailleerde informatie over de batterijconditie en oplaadstatus kunnen van onschatbare waarde zijn. Hetzelfde geldt voor informatie over de status van actuatoren in het systeem.

Met de SDT is het niet alleen mogelijk om de gewenste informatie over batterijen en actuatoren te krijgen, maar ook om zwakke punten te lokaliseren die uiteindelijk kunnen leiden tot storingen of uitval als deze punten niet worden verbeterd. Met een gebruiksvriendelijke interface is het gemakkelijk om het servicerapport door te nemen, potentiële storingen te zoeken, en zelfs handmatig informatie toe te voegen voor latere servicebezoeken.

Gemakkelijk problemen opsporen en servicedocumentatie opslaan
Problemen oplossen is gemakkelijk, zelfs met een CO-Link-systeem van twee controleboxen. Deze SDT bevat een sectie voor probleemoplossing met foutenindicatie en een functie voor een logbestand dat u kunt versturen voor verdere technische ondersteuning. Met deze SDT kunt u ook gegevens opslaan uit alle onderdelen van uw systeem. Dit houdt in dat u de servicegegevens zelfs kunt bewaren wanneer de controlebox of een actuator wordt vervangen, zodat gedurende de gehele levensduur van de toepassing de statusrapporten betrouwbaar blijven. 

Na het onderhoudsbezoek biedt de SDT voor onderhoudsmonteurs de mogelijkheid om het bezoek volledig te documenteren en voor toekomstige onderhoudsbezoeken zelfs commentaar over het uitgevoerde werk toe te voegen.

Met andere woorden: gebruik de Service Data Tool om ervoor te zorgen dat de toepassing altijd goed werkt.

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.