Nieuws 18 december 2017

Onderzoek - Herinneringen helpen om efficiënt gebruik te maken van in hoogte verstelbare bureaus

Een witboek dat is uitgevoerd door een Deens onderzoeksbureau dat zich bezighoudt met gedragswetenschap, toont aan dat gebruikers van verstelbare bureaus door herinneringen worden gestimuleerd om van houding te veranderen, en daarmee meer uit hun bureau halen.

Een Deens onderzoeksbureau dat zich bezighoudt met gedragswetenschap, heeft onderzocht hoe gebruikers van in hoogte verstelbare bureaus hun bureaus gebruiken en wat gebruikers motiveert om deze optimaal te gebruiken. 

Veel bedrijven overal ter wereld bieden hun personeel in hoogte verstelbare bureaus. Wanneer het echter gaat om het feitelijke gebruik van de bureaus, komt de “menselijke factor” om de hoek kijken. Mensen vergeten vaak of zijn niet gemotiveerd genoeg om optimaal te profiteren van de voordelen van hun in hoogte verstelbare bureaus.

LINAK heeft bovengenoemd onderzoeksbureau, KL.7, gevraagd om uit te zoeken hoe gebruikers over het algemeen hun in hoogte verstelbare bureaus gebruiken en wat hen zou kunnen motiveren om hun bureaus optimaal te gebruiken. Het onderzoek werd uitgevoerd op drie werkplekken, waarbij het gedrag van in totaal 65 personen werd onderzocht. 

Resultaten
Kort gezegd: het onderzoek wees uit dat herinneringen werken. Door de onderzochte gebruikers te classificeren op basis van het gemiddelde gebruik van hun hoogte verstelbare bureaus, leverde het onderzoek het volgende resultaat op: 

  1. Bij “niet-gebruikers” (kantoormedewerkers die hun bureau gewoonlijk niet verstellen) vond een toename van gemiddeld 12,3 minuten per dag plaats. 
  2. Bij “lichte gebruikers” (kantoormedewerkers die hun bureau af en toe verstellen) nam de sta-tijd gemiddeld met 43 minuten toe (van 36,3 minuut per dag tot 78,9 minuut per dag). Dit correspondeert met een toename van 117%.

Ontdek meer
U kunt het volledige witboek hier lezen (21 pagina’s): “Kantoormedewerkers gezonder maken
Of download hier een compacte versie van het witboek (twee pagina’s): “Kantoormedewerkers gezonder maken

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.