Nieuws 4 april 2018

Hoe de gezondheidszorg kan profiteren van de overstap van analoog naar digitaal

Met het basis OpenBus™-systeem – met bedieningskast CO41 en bedieningspaneel ACOM voor instelbare zorgtoepassingen – opende LINAK de deur naar een paar bijzonder bruikbare functies op het gebied van efficiëntie, veiligheid en patiëntcomfort.

Vervangt u de analoge actuatoroplossing – op bijv. uw verstelbare ziekenhuisbed – door een digitaal systeem op basis van OpenBus™, dan merkt u al snel dat een paar dingen aanzienlijk verbeterd zijn. Meest opvallend is dat één-beweging-tegelijk plaats maakt voor sterk gecoördineerde bewegingspatronen. 

In plaats van de rugleuning in een gewenste positie te zetten, daarna hetzelfde te doen met de beensteun en dan wellicht nog de bedhoogte te verlagen, hoeft u met OpenBus™ alleen maar op één knop drukken: vanuit horizontale positie gaat het bed dan soepel naar een tv/stoelpositie. 

OpenBus ™ maakt, in een parallelschakeling van twee actuatoren, ook hoog/laag-beweging mogelijk. Dit zorgt voor een 100% horizontale beweging van het verpleegbed. 

Intuïtieve bedieningspanelen maken het makkelijk voor iedereen
De ACOM heeft one-button-touch met heldere en voor zichzelf sprekende pictogrammen op de interface van het bedieningspaneel. Het veranderen van positie wordt een fluitje van een cent – voor zorgpersoneel én voor patiënten. Met de lock-outfunctie – aangeduid met een duidelijk 'sleutel'-pictogram – kan medisch personeel één of meer actuatoren vergrendelen. Een patiënt kan daardoor niet per ongeluk gevaarlijke bewegingen in gang zetten, bijvoorbeeld in geval van een gebroken been.


OpenBus™ helpt u de veiligheid te verbeteren
Diverse functies – zelfs met een eenvoudig digitaal systeem – gaan rond uw aanpasbare medische toepassing meer veiligheid brengen. Voor ziekenhuisbedden zijn de LINAK OpenBus™-systemen compleet met trend/antitrend-functies en een reanimatieknop: met één druk op de knop gaat het bed onmiddellijk naar een noodpositie.

Digitaal aan de slag gaan met LINAK betekent bovendien dat uw actuatoren direct stoppen bij kortsluiting of platgedrukte kabels: gebruikt u een LINAK OpenBus™-systeem (basis of geavanceerd), dan kan er geen onbedoelde beweging plaatsvinden.

U krijgt toegang tot tal van functies die daadwerkelijk waarde toevoegen en kunt dus met een gerust hart de overstap van analoog naar digitaal maken. Een systeem met bijvoorbeeld de CO41, ACOM en de lineaire actuator LA40 met HB70 handbediening, kan de ideale en betaalbare start zijn van het digitale tijdperk in een ziekenhuis.

 

CO41

CO41
De controlebox CO41 maakt deel uit van een serie OpenBus™- controleboxen, die fabrikanten van verstelbare medische apparatuur de ruimte geven diverse extra functies aan te bieden met het oog op bediening, beweging, service en veiligheid. De CO41 is echter met name perfect voor fabrikanten die willen upgraden van een analoog naar een digitaal systeem. Lees meer over de CO41.

 

ACOM

ACOM
Wilt u een eenvoudige en intuïtieve OpenBus™ bediening van uw ziekenhuis- of verpleegbed, dan is de bijbehorende ACOM bedieningsunit de logische keuze. Met een soepele en zachte beweging kan de gebruiker daarmee het comfort optimaal maken, terwijl tegelijkertijd de veiligheidsbewaking door het ziekenhuispersoneel in stand blijft. Lees meer over de ACOM.

 

LA40

LA40
In de vorm van de LA40 biedt LINAK een duurzame, snelle en uitstekend presterende actuator met mechanische eindstop voor First Failure Safety: u bent helemaal klaar voor de toekomst. De LA40-versies hebben een classificatie tot IPX6 Washable DURA™ en zijn fraai van ontwerp. Hun toepassingsgebied wordt vergroot dankzij de eenvoudige montage- en reinigingsmogelijkheden. Lees meer over de LA40.

 

HB70

HB70
De HB70 handbediening voor elektrische lineaire actuatorsystemen. De bediening heeft maximaal tien soft-touch knoppen, is inclusief beschermingsklasse en optioneel als afwasbare IPX6. Lees meer over de HB70.

 

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.