Nieuws 16 april 2018

Zelfs de eenvoudige OpenBus™-systemen voegen nieuwe functies toe aan ziekenhuisbedden

Met het upgraden van uw analoge actuatorsysteem naar een standaard OpenBus™-oplossing van LINAK beschikt u meteen over allerlei waardetoevoegende functies.

De komst van de LINAK CO41 controlebox en het ACOM bedieningspaneel betekent niet alleen de concept-introductie van een basis actuatorsysteem met OpenBus™. Fabrikanten van instelbare zorgtoepassingen met analoge set-ups krijgen met deze digitale upgrade ook toegang tot verschillende waardetoevoegende functies. Veel van deze functies hebben betrekking op verschillende veiligheidsaspecten, zoals:

  • aanpasbaar Onderbedlicht
  • tweezijdige besturing met een ACK
  • verbeterde veiligheid met een Break Alert

Veiligheid speelt in elke ziekenhuisomgeving een centrale rol. LINAK OpenBus™ helpt bij het verhogen van de veiligheid; voor patiënten, voor verzorgend personeel én bij zorgtoepassingen. Het zet de deuren wagenwijd open naar aanzienlijk betere bedieningsmogelijkheden via softwareprogrammering. 


Met het onderbedlicht kunnen patiënten ook 's nachts uit de voeten
Wanneer een patiënt 's nachts het bed laat zakken omdat hij naar het toilet moet, dan kan het onderbedlicht hem eventueel bijlichten. Dit voorkomt valincidenten bij patiënten, terwijl het verplegend personeel de melding krijgt dat een patiënt uit bed is. U bepaalt op welk moment de lamp aan moet en hoe lang deze blijft branden. Het is instelbaar en kan worden geactiveerd zodra het bed zakt, of pas als de patiënt uit bed stapt.

Met de Attendant Control Keypads (ACK – Attendant Control Keypads) blijft u dicht bij de patiënt.
ACK kan gebruikt worden in systemen met de CO41. Deze intuïtieve panelen worden doorgaans gemonteerd aan de zijkant van het bed, ter hoogte van het bovenlichaam van de patiënt. De ACK is van twee kanten toegankelijk. Door de naar buiten gerichte kant kunnen verpleegkundigen, terwijl het bed wordt aangepast, makkelijker dicht bij de patiënt blijven. Vanaf de naar binnen gerichte kant heeft de patiënt op elk gewenst moment aanpassing van zijn bed binnen handbereik. Schoonmaken is geen enkel probleem, omdat de ACK op de zijkant is gemonteerd en de kabels in het bed zijn weggewerkt.

Een Break Alert beveiligt patiënten én bedden
Wielvergrendeling op een ziekenhuisbed is een simpele maar zeer belangrijke veiligheidsfunctie. Heeft uw bed een LINAK OpenBus™ systeem, dan kunt u ook een Break Alert toevoegen. Dit waarschuwt verplegend personeel als ze het bed aansluiten op het net en weggaan zonder de vergrendeling te activeren. Daardoor blijft het bed op z'n plaats als patiënten erin of eruit proberen te komen – en worden valincidenten voorkomen. Aan de andere kant krijgt een verpleegkundige, die de vergrendeling opheft terwijl het bed nog op het net is aangesloten, ook een waarschuwing. Dit voorkomt schade aan bed en/of muuraansluiting: de kans is immers groot dat bij verplaatsing van het bed de kabel ruw uit het stopcontact wordt getrokken.  

Kortom, na de overstap van analoog naar digitaal – met LINAK OpenBus™ – beschikt u over tal van functies die daadwerkelijk waarde toevoegen. Begin met een basissysteem dat bijvoorbeeld bestaat uit: CO41, LA40, ACK en ACOM verbeteren beslist uw ziekenhuisbed, zonder een aanslag te doen op uw budget.  

 

CO41

CO41
De controlebox CO41 maakt deel uit van een serie OpenBus™-schakelkasten, die fabrikanten van verstelbare medische apparatuur de ruimte geven diverse extra functies aan te bieden met het oog op bediening, beweging, service en veiligheid. De CO41 is echter met name perfect voor fabrikanten die willen upgraden van een analoog naar een digitaal systeem. Lees meer over de CO41.

 

ACOM

ACOM
Wilt u een eenvoudige en intuïtieve OpenBus™ bediening van uw ziekenhuis- of verpleegbed, dan is de bijbehorende ACOM bedieningsunit de logische keuze. Met een soepele en zachte beweging kan de gebruiker daarmee het comfort optimaal maken, terwijl tegelijkertijd de veiligheidsaspecten door het ziekenhuispersoneel in stand blijven. Lees meer over de ACOM.

 

LA40

LA40
In de vorm van de LA40 biedt LINAK een duurzame, snelle en uitstekend presterende actuator met mechanische eindstop voor First Failure Safety: u bent helemaal klaar voor de toekomst. De LA40-versies hebben een classificatie tot IPX6 Washable DURA™ en zijn fraai van ontwerp. Hun toepassingsgebied wordt vergroot dankzij de eenvoudige montage- en reinigingsmogelijkheden. Lees meer over de LA40.

 

ACK

ACK
Attendant Control Keypad (ACK) wordt gebruikt als verpleeg- of zijpaneel-bediening. Mogelijkheid om maximaal vijf kanalen te beheren. Aanpassing van kleur en grafisch ontwerp is optioneel. Lees meer over de ACK.

 

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.