Nieuws 1 mei 2018

Nieuwe initiatieven helpen ziekenhuizen om bacteriën efficiënt te bestrijden

In het ziekenhuis van de Deense stad Horsens worden bacteriën bestreden door de verstelbare bedden, met inbegrip van de aangesloten elektrische actuatorsystemen, met machines te wassen.

Elk jaar sterven in Denemarken circa  3000 mensen vanwege een infectie die zij in het ziekenhuis hebben opgelopen. Dit cijfer is 18 maal groter dan het aantal mensen dat in het verkeer omkomt. Denemarken hanteert strenge eisen ten aanzien van de hygiëne in ziekenhuizen en in de afgelopen jaren hebben Deense ziekenhuizen hun focus op hygiëne aangescherpt.

Regionale ziekenhuis in Horsens – een ‘innovatieziekenhuis’
Een aantal jaar geleden werd het regionale ziekenhuis in Horsens het ‘innovatieziekenhuis’ genoemd. Daar hebben zij de strijd aangebonden met ongewenste bacteriën met behulp van een geavanceerd automatisch wassysteem dat alles reinigt van bedden tot plafondplaten in de operatiekamers. De wastunnel is slechts één van de vele initiatieven die het regionale ziekenhuis heeft ondernomen om de hygiëne te verbeteren.

Søren Møller, Service Manager van het regionale ziekenhuis in Horsens, vertelt wat de voordelen zijn van een automatisch wassysteem: “Het streven is erop gericht dat toekomstige hulpmiddelen en materialen in een machine kunnen worden gewassen omdat deze hierdoor veel schoner worden. De machine reinigt veel van de dingen die eerder niet of met de hand werden gereinigd,” zegt hij, en hij gaat verder:  “Vandaag de dag is één gedachte altijd in mijn achterhoofd als ik een aankoop doe, en dat is of de dingen kunnen worden gereinigd. Alle hoeken en haken moeten efficiënt kunnen worden gewassen. Anders zijn de producten niet geschikt voor gebruik in een ziekenhuis.”

Het ziekenhuisbed in de wastunnel van het regionale ziekenhuis in Horsens

Het ziekenhuisbed in de wastunnel van het regionale ziekenhuis in Horsens

De bedden in het regionale ziekenhuis van Horsens zijn uitgerust met actuatorsystemen van LINAK, zodat deze kunnen worden afgestemd op de behoeften van de individuele patiënt. Søren Møller benadrukt dat “het een absolute must is dat LINAK wasbaarheid van systemen voorop stelt. Wij zouden de bedden of hulpmiddelen waarop deze worden geplaatst, niet kopen als ze niet wasbaar zouden zijn. Alle onderdelen op het bed moeten kunnen worden gewassen in de wastunnel, anders werkt het niet,” zegt hij.

Søren Møller – Service Manager
Søren Møller – Service Manager

Lees hier het hele verhaal over het ziekenhuis in Horsens en hun ervaringen met het gebruik van wasbare producten van LINAK


LINAK doet mee met de strijd tegen bacteriën, en alle producten en systemen die worden gebruikt in toepassingen in de gezondheidszorg, zijn compatibel met alle voorgeschreven internationale normen. Sommige overschrijden deze normen zelfs, omdat wij vaak veel verder testen dan de normen voorschrijven, bijvoorbeeld als het gaat om het wassen van de producten. Dit is wat het label “IPX6 Washable DURA™” van LINAK aangeeft.


Neem voor meer informatie contact op met de plaatselijke dochteronderneming of distributeur van LINAK in uw regio 

 

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.