Nieuws 4 juli 2018

Zuivering van afvalwater gemakkelijker gemaakt met duurzame oplossingen van LINAK

In de op één na grootste afvalwaterzuiveringsinstallatie in Denemarken zijn twee actuatoren van LINAK geïnstalleerd voor de automatisering van kleppen om uitval tot een minimum te beperken en de dagelijkse exploitatie te vergemakkelijken

Meer mensen en een hoger verbruik hebben overal ter wereld tot gevolg dat de druk op afvalwaterzuiveringsbedrijven toeneemt. Afvalwaterzuiveringsbedrijven proberen daarom de processen te automatiseren en de algehele efficiëntie te verbeteren.

Verwerking van tien miljoen kubieke meter afvalwater vereist een uiterst betrouwbare zuiveringsinstallatie die vrijwel 100% van de tijd in bedrijf moet zijn. In de Deense stad Fredericia zorgde de implementatie van LINAK actuatoren in het plaatselijke afvalwaterzuiveringsbedrijf ervoor dat de onderhouds- en exploitatiekosten aanzienlijk afnamen en de algemene beschikbaarheid in hoge mate toenam.

Elektrische actuatoren zijn gemakkelijker te installeren en onderhouden
Het maakt voor het dagelijks beheer een heel groot verschil uit of in-house een complex systeem zoals voor afvalwaterzuivering efficiënt kan worden uitgevoerd. Het gaat allemaal veel sneller en kostbare uitval wordt tot een minimum beperkt.

“Wij hebben de nieuwe oplossing van LINAK op verschillende plaatsen in de zuiveringsinstallatie getest en geconstateerd dat de flexibiliteit enorm is verbeterd omdat wij nu zelf alle service kunnen uitvoeren”, zegt Kasper K. Frederiksen, Operations Manager bij Fredericia Spildevand og Energi A/S.

Hij nam deel aan een project waarbij op diverse locaties boven op bestaande kleppen een aantal LA36 actuatoren werden geïnstalleerd.

  “Het was verrassend gemakkelijk om de nieuwe actuatoren in te stellen en in gebruik te nemen. Bij de eerste twee moesten we het nog leren, maar daarna ging het als vanzelf. Ik denk dat de laatste binnen circa vijftien minuten goed en wel geïnstalleerd en klaar voor gebruik was.”

Lees het hele verhaal over Fredericia Spildevand og Energi A/S en hun ervaring met actuatoren van LINAK voor klepautomatisering, of verdiep u in hoe de actuatoroplossingen van LINAK voor kleppen de beschikbaarheid van systemen maximaliseren en de dagelijkse exploitatie in afvalwaterzuiveringsbedrijven verbeteren.

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.