Nieuws 18 september 2018

Veiligheid inbegrepen wanneer u systemen van LINAK installeert

Er is een groot aantal functies die de veiligheid van verstelbare toepassingen in de gezondheidszorg garandeert wanneer u een actuatorsysteem van LINAK installeert. Met onderzoek, technologie, vaardigheden en creatieve nieuwe ideeën helpt LINAK u zorg te dragen voor uw patiënten, personeel en de toepassing zelf.

Veiligheid is een alomtegenwoordig onderwerp voor het werk in de gezondheidszorg. Niet alleen patiënten moeten zich veilig voelen, ook het personeel in de gezondheidszorg moet kunnen werken in een veilige omgeving om efficiënt te blijven en de optimale behandeling en zorg te kunnen bieden. Zelfs de gebruikte verstelbare toepassingen moeten veilig zijn, d.w.z. dat deze extreem duurzaam moeten zijn om gedurende een lange levensduur een veilig prestatie te kunnen leveren. LINAK houdt rekening met alle knelpunten bij de ontwikkeling van actuatorsystemen voor moderne gezondheidszorgapparatuur, en hier volgt waarom.

Voldoe aan voorgeschreven normen om medische goedkeuring te verkrijgen
Er moet worden voldaan aan meerdere, strikt gedefinieerde normen en standaards om de goedkeuringen te verkrijgen die nodig zijn om vandaag de dag gezondheidszorgapparatuur te kunnen leveren. Verstelbare systemen spelen een centrale rol in de gezondheidszorg van vandaag de dag. Daarom maakt LINAK gebruik van veel hulpbronnen om te voldoen aan deze normen.

‘Eenieder die vandaag de dag een product op de markt brengt zonder nauwkeurig aandacht te besteden aan veiligheid, vraagt om een mislukking’, zegt Jørgen Sobol, directeur Verkoop bij LINAK. ‘Als leverancier van elektrische onderdelen voor de gezondheidszorg heeft LINAK in dit verband een speciale verplichting’.

De producten van LINAK voldoen al jarenlang aan normen en standaards. Dit heeft het voor fabrikanten van gezondheidszorgapparatuur gemakkelijker gemaakt om te kunnen voldoen aan de normen en de benodigde goedkeuringen te verkrijgen.

Focus op risicobeheer en bruikbaarheid
LINAK maakt voor naleving van de vereisten in IEC 62366 gebruik van een risicobeheerproces waaronder technische processen met betrekking tot de bruikbaarheid.

Wij houden rekening met verkeerd gebruik van producten of situaties waarin het product wordt gebruikt en wij doen aanbevelingen en geven waarschuwingen om het risico te verminderen.

LINAK is gecertificeerd in overeenstemming met de norm ISO14971 voor risicobeheer. Wij bieden risicodocumentatie voor al onze onderdelen om de fabrikant van de toepassing te helpen bij het proces waarmee de risicoanalyse wordt uitgevoerd.

Volledig veilige producten
LINAK bestrijkt op het gebied van veiligheid alle facetten, van mechanische veiligheidsfuncties, zoals een veiligheidsmoer, Quick Release, of een ratched spline, tot OpenBus™ oplossingen die statusgegevens van de prestatie leveren of onbedoelde bewegingen voorkomen.

Quick Release Quick Release is een belangrijke functionaliteit die ervoor zorgt dat een toepassing in een noodsituatie snel wordt neergelaten, bijvoorbeeld als reanimatie nodig is.
 

Wij helpen ziekenhuizen bijvoorbeeld ook om bacteriën te bestrijden door het gemakkelijker te maken om onze producten effectief te reinigen. De norm IPX6 Washable DURA™ van LINAK is hiervan een voorbeeld. Wij zoeken constant naar manieren om de huidige status quo te verbeteren, en in sommige gevallen proberen wij de normen zelfs te overtreffen om u een voorsprong te geven. 

‘Des te meer aspecten wij in overweging nemen onder de noemer veiligheid, des te veiliger worden onze producten voor zowel de gebruiker als de patiënt’, zegt Jørgen Sobol. ‘Voor ons is dit een eeuwigdurend proces’.
 Wasbaarheid
Veel toepassingen in de gezondheidszorg moeten tijdens wasbeurten bestand zijn tegen water en reinigingsmiddelen. LINAK® producten voor de gezondheidszorg zijn ten minste IPX4-geclassificeerd. Maar de classificatie IPX6 Washable DURA™ is in onze systemen ook mogelijk.

Als u meer wilt weten over hoe LINAK werkt met veiligheid in gezondheidszorgtoepassingen, aarzel dan niet contact op te nemen met het kantoor van LINAK in uw regio. Wij zijn aanwezig in 35 landen overal ter wereld.

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.