Nieuws 3 december 2018

Elektrisch aangestuurde kleppen optimaliseren processen in de afvalwaterbehandeling.

Het filteren van fosfor uit afvalwater helpt energie en kosten te besparen in moderne waterzuiveringsinstallaties. Een LINAK® actuator oplossing helpt het extractieproces van fosfor te optimaliseren door betrouwbare automatisering van de betreffende kleppen.

Om het zuiveringsproces in een moderne afvalwaterzuiveringsinstallatie te regelen is een aantal actuatoren nodig voor betrouwbare regeling van de kleppen. Automatisering en eenvoudige regeling van kleppen vragen om de juiste opstelling en LINAK heeft hiervoor een optimale actuator oplossing ontwikkeld. Deze is extreem duurzaam, eenvoudig automatisch en met de hand regelbaar en nog gemakkelijker te installeren.

In de afvalwaterzuiveringsinstallatie Marselisborg bij Aarhus in Denemarken, extraheert een systeem met een decanteercentrifuge, bezinktanks en grote recuperatiereactoren fosfor uit het water. Dit helpt de installatie om energie te besparen tijdens de biologische behandeling. Het voorkomt ook de vorming van sedimentatie in leidingen, die het proces kan vertragen en uiteindelijk het leidingnet zou vernielen.

Elektrische actuatoren effenen het pad voor energiebesparingen
LINAK® actuatoren spelen een belangrijke rol bij de afvoerregeling van het geloosde water uit de decanteercentrifuge naar de bezinktanks. Het is essentieel dat dit proces betrouwbaar verloopt om een optimale extractie van fosfor te verzekeren.

De aldus geëxtraheerde samenstelling heet 'struviet' – een populaire meststof voor veel tuinders en groentetelers. Het struviet wordt verkocht en de zuiveringsinstallatie bespaart geld door een lager energieverbruik en lagere onderhoudskosten.

Elektrisch aangestuurde kleppen optimaliseren processen in de afvalwaterbehandeling.
 

Duurzame elektrische actuatoren zijn gemakkelijk te installeren
LINAK elektrische actuatoren ondersteunen de kleppen die dit proces mogelijk maken. Ze worden getest voor jarenlang gebruik onder de zwaarste omstandigheden. Met speciaal ontwikkelde montagebeugels (ontworpen voor ISO-flenzen F07 en F10) kunnen ze extreem eenvoudig geïntegreerd en geïnstalleerd worden. Na de installatie is het systeem even gemakkelijk te bedienen en te regelen – met een externe eenheid (WCU) of een SCADA-oplossing.

Elektrisch aangestuurde kleppen optimaliseren processen in de afvalwaterbehandeling
 

Als u meer wilt weten over de manier waarop elektrische actuatoren moderne afvalwaterbehandeling kunnen verbeteren, neem dan contact op met het kantoor van LINAK in uw regio.

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.