Nieuws 5 augustus 2019

Ontdek welke rol motors, remmen en behuizing in elektrische actuatoren spelen

Met de juiste motor zorgt u ervoor dat de actuator lang meegaat. Voor veel krachtige actuatoren is ook een betrouwbaar remsysteem nodig. En tot slot is cruciaal ook de behuizing die de twee afdekt. In de LINAK® Actuator Academy™ leert u meer over optimale motorefficiëntie, welk soort remmen u nodig hebt, en de voordelen van behuizingen van aluminium respectievelijk kunststof.

De DC-motor is een van de drie pijlers van een elektrische lineaire actuator. De andere zijn de spindel en de tandwielen. Het is belangrijk dat u - voor een maximaal rendement en optimale prestatie - weet welke motor de juiste motor voor de klus is die moet worden uitgevoerd.

Voor zware industriële machines kan het ook belangrijk zijn om te weten welk type remsysteem uw actuator heeft om persoonlijk letsel of schade aan apparatuur te voorkomen. Ook de actuatorbehuizing speelt een belangrijke rol – vooral als wordt gewerkt in ruwe omgevingen.

Dus, ga ervoor zitten! Neem met onze expert, Hunter, deel aan een rondleiding die u meer vertelt over de drie belangrijke aspecten van elektrische actuatoren.

DC-motors – de engine van de actuator
Leer meer over hoe DC-motors werken binnen een moderne industriële actuator en welke factoren in overweging moeten worden genomen om verlies van energie-efficiëntie tot een minimum te beperken.

Remmen – handhaaf de positie wanneer de stroom uitgeschakeld is
Er zijn over het algemeen drie soorten remmen voor elektrische industriële actuatoren. Ontdek in deze video meer over elk type en hoe belangrijk deze zijn voor krachtige actuatoren.

Behuizing – bescherming en IP-classificaties
De hoofdfunctie van de actuatorbehuizing is de bescherming van de gevoelige onderdelen van de actuator, zoals motor en elektronica. Ontdek in deze video hoe rugbevestiging, coating, afdichting en materiaal van invloed kunnen zijn op de prestatie en zelfs de lengte van de levensduur van de actuator.

Nieuwe kennis over elektrische actuatoren
De nieuw opgerichte Actuator Academy™ biedt een universum van kennis over elektrische lineaire actuatortechnologie.

LINAK Actuator Academy™

 ““Als u nieuwsgierig bent naar technologie en u meer wilt weten over elektrische bewegingsoplossingen, dan is dit de plaats waar u moet zijn,” zegt Morten Junker, directeur van LINAK TECHLINE®.

Welkom bij de LINAK Actuator Academy voor industriële actuatoren. Bezoek ons voor meer video’s.

 

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.