Nieuws 10 september 2019

Desk Sensor™ 1 – een nieuwe botsbeveiliging voor moderne kantoorbureaus

LINAK lanceert een compleet nieuwe botsbeveiliging voor bureaus. De nieuwe oplossing gebaseerd op een gyroscoop heet Desk Sensor 1. Hij herkent harde én zachte obstakels en is eenvoudig te integreren in vrijwel elk LINAK® bureausysteem.

De gloednieuwe LINAK Anti-Collision™ oplossing met de naam Desk Sensor 1 (DS1), is kleiner dan een gewone USB-stick. De DS1 is integreerbaar met bijna elk LINAK systeem voor bureaus en eenvoudig te installeren dankzij Plug & Play™. De kleine unit sluit moeiteloos aan op uw LINAK bureausysteem.

Intelligente gyroscopische unit herkent zachte én harde obstakels
De pilaar van deze nieuwe en intelligente manier om uw kantoormeubel te beschermen, is een gevoelige gyroscoop unit in de DS1. Dit zorgt ervoor dat een kleine, compacte plug-in adapter (DS1) zelfs miniem kantelen van het bureaublad herkent – ongeacht of het bureau omhoog of omlaag gaat. Zelfs bij het bespeuren van een minieme botsing stopt het systeem en gaat weer terug om beschadiging aan het bureau of een ander voorwerp te vermijden.

Nog een voordeel van de Desk Sensor botsbeveiliging is dat hij zowel harde als zachte obstakels detecteert. Of uw bureau nu botst met een koffiemok op een meubelstuk onder het bureaublad, dan wel een bureaustoel met zachte bekleding tegenkomt, het wordt direct herkend. Het bureau stopt en beweegt weer terug.

Desk Sensor 1 wordt aangesloten op de CBD6S controlebox

Plug & Play – sluit de DS1 gewoon aan op uw bureau
U kunt de DS1 botsbeveiliging heel gemakkelijk aansluiten op uw LINAK kantoorbureausysteem. Bij standaard systemen met een CBD6S controlebox steekt u de unit gewoon direct in de controlebox voor installatie van de botsbeveiliging.

Bij systemen die gebruikmaken van DL IC (integrated controller) hefkolommen kan de DS1 worden opgenomen met behulp van een T-Splitter en een seriële kabel.

 

Werkt samen met bestaande botsbeveiligingen – of ook separaat
Optioneel kan de Desk Sensor 1 ook gecombineerd worden met de bekende PIEZO™ Anti-Collision™ technologie voor een nog hogere beveiliging tegen botsen.

Meer informatie over onze Anti-Collision botsbeveiligingen voor kantoorbureaus vindt u op onze Tech & Trends website.

Met eventuele vragen over de DS1 en hoe deze uw elektrisch verstelbare bureau kan verbeteren, kunt u terecht bij uw lokale LINAK® vestiging.

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.