Nieuws 10 maart 2020

LINAK OPS geeft voeding aan warmtekussens in zorghulpmiddelen

Een nieuwe OpenBus™ voedingseenheid van LINAK® stelt fabrikanten van zorghulp-applicaties, behandelbanken en -stoelen bijvoorbeeld, in staat om warmtekussens aan hun apparatuur toe te voegen, zonder zich zorgen te hoeven maken over stroomtekort.

Ze worden onder meer gebruikt bij fysiotherapie en dialysebehandelingen, en vaak ook in operatiekamers van ziekenhuizen. Door verwarmingsfuncties in zorghulp-toepassingen kunnen patiënten zich beter ontspannen en voelen ze zich warm en meer op hun gemak tijdens de behandeling.

De nieuwe LINAK® OPS is een speciaal ontworpen OpenBus™ voedingseenheid, waardoor fabrikanten van zorghulpmiddelen warmtekussens kunnen toevoegen aan hun instelbare applicaties - alles uiteraard inclusief de gebruikelijke LINAK pluspunten.

Werkt met uw actuatorsysteem - of als zelfstandige unit.
Uiteraard werkt de OPS soepel samen met alle andere onderdelen van uw LINAK® instellingssysteem. Via de aansluiting op de poort van de applicatie stuurt u de unit aan met de bediening, die u ook gebruikt voor de andere functies van bank, stoel, bed of tafel. U kunt hem echter ook als zelfstandige unit inzetten.

Levert continu vermogen en programmeerbare posities
Gebruikt u OPS met uw warmtekussens, dan is stroomvoorziening nooit meer een probleem. De unit garandeert volledige warmtefunctionaliteit en maximaal comfort voor de patiënt, ongeacht de belasting van het bewegingssysteem van de applicatie.

De OpenBus™ opzet biedt gebruikers ook een reeks programmeerbare geheugenposities - u kunt zelfs getimede behandelingen instellen. Bijvoorbeeld door eerst 20 minuten op een bepaalde temperatuur te verwarmen, dan 10 minuten lang iets af te koelen en tenslotte de verwarming uit te schakelen.

Compatibel met uw LINAK® systeem
De OPS is in hetzelfde design als LINAK's® serie CO-besturingseenheden. Met behulp van dezelfde beugels en kabels is hij net zo makkelijk te monteren en te integreren als de overige onderdelen van uw actuatorsysteem. Dit betekent ook, dat een oplossing met OPS en warmtekussens de IP-classificatie van de toepassing bepaalt.

Wilt u meer weten over het integreren van de LINAK® OPS (OpenBus™ voedingseenheid) en warmtekussens in uw zorghulpapplicatie, neem dan contact op met uw lokale vestiging van LINAK.

 

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.