Nieuws 2 juni 2020

Hefkolom LC3 nu verkrijgbaar in een tweetrapsuitvoering

Er is nu wederom een krachtige bewegingsoptie verkrijgbaar voor fabrikanten van medische apparatuur. De nieuwe tweetrapsuitvoering van de LC3 completeert de kolommenfamilie waarmee toepassingen op solide wijze kunnen worden opgeheven. Deze is eveneens stil, veilig en krachtig, wat hem ideaal maakt in röntgenapparatuur, C-armen of toepassingen waar een hoog dynamisch buigmoment is vereist.

Waar slank ontwerp en lage inbouwafmetingen zijn vereist, maar ook een hoog buigmoment belangrijk is, heeft LINAK® nu een ideale optie gereed. De krachtige hefkolom LC3 is nu verkrijgbaar in zowel een drietraps- als tweetrapsuitvoering, waarmee u als fabrikant veel meer opties ter beschikking heeft als het gaat om het ontwerpen van verstelbare toepassingen in de gezondheidszorg.

Zelfde als de drietraps LC3 – maar anders
De nieuwe tweetrapsuitvoering wordt geleverd met dezelfde krachtige hefmogelijkheden als de welbekende drietrapsuitvoering. Maar de tweetraps LC3 is ontwikkeld voor toepassingen waar een hoog dynamisch buigmoment en een slank ontwerp is vereist.  Zijn dynamische buigmoment van 2100 Nm in combinatie met een duwkracht tot 6000 N biedt u een extreem betrouwbare kolom die perfect past waar ruimte beperkt is. Met een profielgrootte van slechts 146 x 146 mm is de tweetrapskolom ideaal voor veel gespecialiseerde toepassingen zoals dentale röntgenliften, mammografie-apparatuur en diverse behandelstoelen.

Aangenaam geluid voor comfort van personeel en patiënten
Een van de meest opmerkelijke dingen van de familie LC-hefkolommen zijn de lage en aangename geluidsniveaus. Met niveaus onder 50 dB en een focus op geluidskwaliteit hebben wij ervoor gezorgd dat uw klanten een aangename en extreem soepele beweging zullen ervaren met zachte starts/stops – met een optimaal comfort voor zowel patiënt als zorgpersoneel.

Vermogen dat voor maximale efficiëntie zorgt
De tweetraps LC3 wordt geleverd in drie verschillende varianten, met een duwkracht van respectievelijk 4000 N, 5000 N en 6000 N (trekkracht tot 4000 N). Afhankelijk van uw specifieke ontwerp kan de inbouwafmeting variëren tussen 320 mm en 390 mm – de laatste voor een prestatie bij zware toepassingen.

Beide uitvoeringen werken staand op de vloer of hangend aan het plafond, wat deze ideaal maken voor een groot aantal toepassingen. In combinatie met de krachtige controlebox CO71 biedt het systeem beweging met hoge snelheid en geavanceerde geheugenopties. Dit zorgt voor snelle en gemakkelijke positionering, wat uiteindelijk bijdraagt aan werkroutines die efficiënter zijn.

Slim kabelmanagement zorgt voor gemakkelijke reiniging
We hebben zorgvuldig aandacht besteed aan kabelmanagement om reiniging te optimaliseren en het ontwerp van uw toepassing zo min mogelijk te verstoren. Kabels worden niet alleen binnen in de kolommen geplaatst, maar u heeft ook meer dan 30 kabelcombinaties waaruit u kunt kiezen. Kabelmanagement – netvoeding, handbediening, motorkabel of geaard profiel – was nog nooit zo gemakkelijk.

Met de nieuwe tweetrapshefkolom LC3 van LINAK kunnen geavanceerde systemen in de gezondheidszorg op solide wijze worden opgeheven, met een soepele en stille beweging. Stil, veilig en krachtig.

Als u meer wilt weten over de tweetrapshefkolom LC3, bezoek dan onze LC3 thema pagina of neem dan contact op met uw lokale LINAK vestiging.

 

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.