Contact us here
Nieuws 17 november 2017

Eenvoudige bewegingsintegratie met CAN-bus

Tegenwoordig worden hogere eisen gesteld aan besturing en aanpassing van machines in de moderne landbouw, bouw en mobiele apparatuur voor buitengebruik. Alles moet in overweging worden genomen, van efficiëntie en precisie tot gegevensverwerking.

Eenvoudige bewegingsintegratie met CAN-bus

De oplossing is elektrisch en omvat geavanceerde BUS-communicatie. Dit is waarom LINAK de weg plaveit voor een meer geautomatiseerde en autonome wereld, met niet minder dan vijf actuatoren met geïntegreerde SAE J1939 CAN-bus-besturing.

Het veelgebruikte BUS-communicatieprotocol is volledig geïntegreerd in de actuatoren om ervoor te zorgen dat implementatie in bestaande systemen gemakkelijk en aanpasbaar is.

Oplossingen met CAN-bus-besturing worden geleverd in allerlei formaten
SAE J1939 CAN-bus is een beproefd protocol dat veel wordt gebruikt in diverse zware mobiele machines. Daarom kunnen actuatoren van LINAK in dit CAN-bus-protocol gemakkelijk worden geïntegreerd. 

Er zijn nu vijf actuatoren van LINAK die worden geleverd met geïntegreerde SAE J1939 CAN-bus – de LA14, LA25, LA33, LA36 en LA37. Deze actuatoren bestrijken een breed aantal opties als het gaat om formaat en vermogen, wat geen toeval is.

Sommige machinetypes vereisen een krachtige ‘push’ of ‘pull’ terwijl andere minder vereisen. Sommige bevinden zich in krappe ruimtes waar de ruimte beperkt is. Maar de machines moeten allemaal worden bestuurd vanuit de bestuurderscabine.

De reeks SAE J1939 CAN-bus-actuatoren van LINAK biedt opties voor integratie en aanpassing die veel gemakkelijker zijn. Met een paar onderdelen en eenvoudige bedrading bieden deze actuatoren een minder gecompliceerde installatie en verbinding met het bestaande CAN-bus-netwerk in uw machine. De hanteerbaarheid is ook gemakkelijker omdat elk actuatortype zo kan worden aangepast dat met slechts een kleine programmawijziging verschillende functies kunnen worden uitgevoerd in dezelfde machine.

CAN-bus vormt onderdeel van het Integrated Controller (IC)-platform. Lees hier meer over IC.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.