Contact us here
Nieuws 27 maart 2018

LINAK US breidt zich uit en start productie in nieuw gebouw

LINAK US voegt 7000 m² toe aan hun campus in Louisville. Met de nieuwe faciliteit kan LINAK verder groeien en zich nóg beter inzetten voor klanten in de VS en de bedrijven in Louisville.

De leiders van LINAK nemen samen met burgemeester Greg Fischer van Louisville deel aan de ceremonie waarbij een lintje wordt doorgeknipt.

LINAK U.S. Inc. heeft een uitbreiding voltooid van hun Noord- en Zuid-Amerikaanse hoofdkwartier in Louisville. Met deze uitbreiding is LINAK voorbereid voor verdere groei en kunnen klanten in het gebied van Louisville en de VS als geheel beter worden bediend.

“Het werk dat LINAK verricht op het gebied van geavanceerde fabricage, één van de traditionele sterke punten van Louisville en een cruciale factor voor het economische succes van onze stad, helpt ons vandaag en in de toekomst relevant te blijven”, zegt Greg Fischer, burgemeester van Louisville. “LINAK is een prachtig wereldwijd bedrijf en met hun investering in een nieuwe faciliteit kunnen zij overal ter wereld scherp concurreren en winnen. Wij zijn er trots op de thuishaven te zijn van de activiteiten van LINAK in de VS en zien uit naar continuering van hun succes in de toekomst”.

Het nieuwe gebouw, dat 7000 m2 meet, heeft LINAK de mogelijkheid gegeven om hun distributiecentrum dat zich op een andere locatie bevond, weer terug in-house te nemen, en biedt plaats aan een aantal nieuwe productielijnen.

“Wij zijn al begonnen met een nieuwe productielijn en moeten in juni van dit jaar volledig operationeel zijn”, zegt Jan Petersen, vicepresident Operaties. “Zodra deze locatie op volledige capaciteit is, gaan wij door met het ontwikkelen van ons plan voor een tweede fase van de uitbreiding, in welk verband wij een gebouw van 6500 m2 zullen toevoegen.”

De huidige uitbreiding vergroot in aanzienlijke mate de algehele fabricagecapaciteit met 50%, wat het streven van het bedrijf symboliseert om meer producten te verkopen die in de VS zijn geproduceerd.

“Dit is erg belangrijk voor ons”, zegt president Soren Stig-Nielsen. “Wij willen het voor onze klanten nóg gemakkelijker maken om toegang te krijgen tot onze unieke producten en diensten. En de nieuwe faciliteit geeft ons die mogelijkheid, samen met meer ruimte voor logistiek, R&D en marketing. Deze uitbreiding geeft ons ook de mogelijkheid om ondersteuning te blijven bieden aan de gemeenschap die al meer dan 20 jaar onze thuishaven is.” 

“Omdat wij blijven groeien, willen wij ons ook focussen op de mensen die centraal staan bij alles wat wij doen”, zegt Soren Stig-Nielsen. “We Improve Your Life is niet een missie waarvan wij willen dat alleen de klanten die kunnen voelen, maar ook onze werknemers, onze gemeenschap, en in de huizen en bedrijven die wij overal in de VS bereiken.”

En het nieuwe gebouw voegt niet alleen banen toe, maar ook high-tech productieapparatuur met geavanceerde robotica. Deze verbeteringen zijn niet ontworpen om werknemers te vervangen, maar in plaats hiervan extra banen toe te voegen waarvoor technische vaardigheden zijn vereist. Deze productie-uitbreiding helpt LINAK nog meer kwaliteit te leveren voor bureaus, ziekenhuisbedden, mobiele landbouw, comfortmeubels en andere branches in het land. Dit helpt ons de ergonomie, veiligheid en efficiëntie te verbeteren voor een breed scala aan toepassingen.

 “Wij willen zowel de gemeenschap als de ambtenaren bij Louisville Forward en de Commonwealth van Kentucky bedanken dat zij ons hebben geholpen onze doelen te bereiken”, zegt Jan Petersen. “En wij zijn erg opgewonden over dit nieuwe hoofdstuk omdat wij een nieuw tijdperk van groei en mogelijkheden binnengaan.” 

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen