Contact us here
Nieuws 7 mei 2018

Desk Panel DPG wint Red Dot Design Award voor productontwerp

Het intuïtief ontworpen LINAK Desk Panel DPG1C heeft in de categorie “Product Design” de prestigieuze 2018 Red Dot Award gekregen.

Red Dot Award voor ontwerp

Het LINAK Desk Panel DPG1C heeft in de categorie “Product Design” de prestigieuze 2018 Red Dot Award gekregen vanwege het intuïtieve ontwerp van dit product.

Het Desk Panel DPG1C heeft de Red Dot Award gekregen, het officiële kwaliteitskenmerk van de internationaal gerenommeerde Red Dot Design Competition.

In 2018 hebben ontwerpers en fabrikanten uit 59 landen voor de wedstrijd meer dan 6300 objecten ingediend. De strenge evaluatiecriteria omvatten het innovatieniveau van het ingediende product, de functionaliteit, de officiële kwaliteit, de ergonomie en de levensduur van het product.

Bekroond om productontwerp en functionaliteit 
Voor LINAK is het een speciale eer om deze prijs te krijgen. Vooral bij de ontwikkeling van het Desk Panel DPG was het element productontwerp in samenhang met functionaliteit een centrale factor. Het doel was om via het ontwerp gebruikers te motiveren een beter gebruik te maken van hun zit-sta bureaus. 

Dit heeft geleid tot een Desk Panel DPG dat unieke functies combineert, zoals intuïtieve hantering van het bureau zonder gebruik van knoppen, motiverende herinneringsfuncties via een geïntegreerde LED-lichtstrip, een geheugenpositiefunctie voor de favoriete bureauhoogtes van de gebruiker en app-connectiviteit via de geïntegreerde draadloze technologie Bluetooth®.

Internationale Red Dot-jury stemde voor het DPG Desk Panel
De “Red Dot Award: Product Design” dateert al van 1955. Sindsdien heeft deze prijs de beste producten van elk jaar aangewezen. Trouw aan het motto: “Op zoek naar goed ontwerp en goede innovatie”, heeft een internationale jury van circa 40 leden de producten afzonderlijk en op basis van het origineel beoordeeld. 

De officiële nominatie van de winnaars van de Red Dot Award vindt plaats op het Red Dot Gala op 9 juli 2018 in Essen, Duitsland – waar zich het hoofdkwartier van Red Dot Design bevindt. Tijdens het evenement wordt ook het Red Dot Design Yearbook 2018/2019 gepubliceerd, waarin alle winnende producten van het jaar worden gepresenteerd. Daarnaast worden de producten getoond op de Red Dot online tentoonstelling.

Het woordmerk en de logo's van Bluetooth® zijn geregistreerde handelsmerken van Bluetooth SIG Inc. en elk gebruik van dergelijke merken en logo's door LINAK® is onderlicentie.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen