Contact us here
Nieuws 8 juni 2018

De hefkolom LC3 van LINAK tilt verticaal heffen naar een nieuwe dimensie

Hij is stil, krachtig en verbetert de veiligheid rondom geavanceerde medische apparatuur, zoals operatietafels, chirurgiestoelen en röntgentoepassingen. De nieuwe LINAK® hefkolom LC3 voegt een solide hefcapaciteit toe aan complexe en vloeiende bewegingen in de moderne gezondheidszorg.

De nieuwe hefkolom LC3 is de krachtigste hefkolom die ooit is ontworpen door LINAK®. Deze drietraps hefkolom is ontwikkeld voor high-end medische toepassingen die worden gebruikt in de moderne gezondheidszorg en biedt een groot aantal voordelen, zoals:

  • Hoog buigmoment
  • Hoge snelheid tot 29 mm/s
  • Compacte inbouwafmetingen
  • Laag geluidsniveau (<50 dB)
  • Veiligheidsfactor 5 

De LC3 heeft een hoog buigmoment wat deze perfect maakt voor toepassingen met grote belastingen vanuit het midden. Bijvoorbeeld in röntgentafels waar een solide een stabiele beweging is vereist. De krachtige LC3 wordt geleverd in duw-uitvoeringen van 4000 N, 5000 N en 6000 N en trek-uitvoeringen tot 4000 N. Dit betekent dat u tegemoet kunt komen aan de meeste behoeften van uw klanten. Deze hefkolom beweegt met een uniek stil geluid – zelfs bij een aanzienlijke belasting. 

Er komen steeds meer zwaardere patiënten. De LC3 is hierop berekend en kan krachtige hefbewegingen uitvoeren voor diverse ziekenhuistoepassingen, zoals operatietafels en röntgenapparatuur. De hoge snelheid en geavanceerde geheugenopties zorgen voor een snelle en gemakkelijke positionering die bijdraagt aan efficiënte werkroutines.

Veiligheid staat centraal bij LINAK. De LC3 wordt geleverd met veiligheidsfactor 5 voor zowel duw- als trekbewegingen, wat momenteel een van de hoogste beschikbare prestaties is als het gaat om hefkolommen voor toepassingen in de gezondheidszorg.

LC3

De LC3 - gemaakt voor een optimaal ontwerp
Met het gemakkelijk te reinigen aluminiumprofiel is de hefkolom LC3 ontworpen voor toepassingen zoals operatietafels, chirurgiestoelen en röntgenapparatuur. Maar omdat deze hefkolom ook staand op de vloer of hangend aan het plafond zijn werk kan doen, maakt hem ideaal voor een groot aantal andere toepassingen. 

De LC3 wordt geleverd in twee compacte uitvoeringen met een minimale inbouwafmeting van 320 mm (standaard) en een uitvoering van 440 mm voor een heavy-duty prestatie. Met beide uitvoeringen kunt u de kolom heel gemakkelijk integreren in diverse toepassingen. 

Ontwerp en reiniging worden geoptimaliseerd met een keuze tussen meer dan dertig combinaties voor kabeldoorvoer in de kolom. Netvoedingskabel, handbedieningskabel, motorkabel of geaard profiel, om maar een paar opties te noemen.

Als u meer wilt weten over de hefkolom LC3, neem dan contact op met het kantoor van LINAK in uw regio

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen