Contact us here
Systeem

Systemen voor verzorgingstehuisbedden

De actuatorsysteem-oplossingen van LINAK zorgen voor een soepele hoogte-, ruggen- en voetsteunaanpassing en integreren waardetoevoegende functies voor verbetering van veiligheid en efficiëntie. De specificatie van een systeem van LINAK hangt af van individuele eisen. De focus kan liggen op draagvermogen, snelheid, geluid, aantal kanalen (actuatoren) of aantal accessoires. De flexibele systemen van LINAK - van eenvoudig tot geavanceerd - voldoen aan alle marktvereisten.

MEDLINE & CARELINE systemen voor verzorgingstehuisbedden
Actuatorsystemen voor verzorgingstehuisbedden

Neem een controlebox, sluit die aan op één of meer geteste actuatoren of kolommen en pak een intuïtieve handbediening. En kijk: daar heb je een systeem! Voeg intelligentie toe aan de hand van speciale functies en het systeem is geavanceerd.

Al drie decennia lang loopt LINAK vooraan met vernieuwingen in de verzorgingstehuissector – door systeemoplossingen aan te bieden die naadloos aansluiten bij de behoeften van onze klanten.

Een algemeen systeem voor thuiszorgbedden

Specificaties zijn uiteraard afhankelijk van individuele eisen. De focus kan liggen op vermogen, snelheid, geluid, aantal kanalen (actuatoren) of aantal accessoires. Standaard hanteert LINAK drie verschillende opstellingen voor verzorgingstehuisbedden: Basis, Medium en Geavanceerd.

Ter inspiratie geven we hier een paar voorbeelden van typische systeemopstellingen:

Basis:
Controlebox: CA40
Actuatoren: 3x LA40
Bediening: HB80 (met slot)

Medium:
Controlebox: CA40
Actuatoren: 3x LA40
Bediening: HB80 (met achtergrondverlichting en een BA19 batterij)

Geavanceerd:
Controlebox: CO61
Actuatoren: 4x LA40
Bediening: FPP (flexibel patiënt paneel)
Kenmerken: ACO (slimme attendant bediening), UBL (licht onder bed), EBC (elektrische rembediening), OOB (Uit Bed detectie), WET (vochtigheidssensor) en batterij backup.

Veel méér dan beweging

Veiligheid en ergonomie speelden jarenlang een hoofdrol in deze sector. En dat doen ze nog steeds! Optimalisatie van workflows, tijdsbesparing voor personeel en meer tijd voor bewoners zijn ook essentieel voor een betere welzijnszorg. De systemen van LINAK zijn gebaseerd op die vereisten.

De CA40 en CO61 bieden in dat verband tal van voordelen. Om te beginnen zijn ze ‘first failure safe’. Dat betekent dat er nooit onbedoelde bewegingen kunnen plaatsvinden en dat een mogelijke kortsluiting het systeem nooit kan beschadigen of vernietigen. 

Alle producten van LINAK zijn ontworpen voor eenvoudige naleving van de EN60601 vereisten en zijn verder ook getest en gecertificeerd overeenkomstig internationale medische normen. Ten slotte biedt LINAK oplossingen aan, die IPX6-goedgekeurd en geschikt zijn voor wasstraten. 

De waardetoevoegende functies zijn allemaal optioneel. Ze verhogen de veiligheid van verzorgingstehuispersoneel en -bewoners en zijn verder gericht op efficiëntieverbetering en het optimaliseren van de tijd die personeel aan bewoners wijdt. 

Uiteindelijk gaat het hierom - de hoge kwaliteitsnormen binnen ons werkgebied, actuatoren, controleboxen en bedieningen verhogen de levenskwaliteit van gebruikers door de ergonomie te verbeteren en te zorgen voor betrouwbare en soepele bedbewegingen.

Bestanden

MEDLINE & CARELINE productoverzicht

Laat u verrassen door het enorme arsenaal aan innovatieve MEDLINE & CARELINE producten, die u kunnen helpen bij het verbeteren van uw ziekenhuis- en medische apparatuur.

Focus op verpleegbedden

Zoekt u mogelijkheden om zorgbehoevenden zelfstandiger maken, dan is het bed een logische plek om mee te beginnen. Voor verpleegbedden biedt LINAK de perfecte pasvorm in diverse constructies.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen