Contact us here

DC-motoren in industriële lineaire actuatoren

Ontdek hoe DC-motoren van 12 V en 24 V DC worden gebruikt om elektrische energie om te zetten in mechanische beweging in moderne industriële actuatoren en raak vertrouwd met de gangbare motoronderdelen, zoals borstels, tandwielen en permanente magneten.

Als je wilt weten hoe onderdelen - zoals de koolborstels, de gelijkrichter, de permanente magneten en de elektromagnetische spoel - samenwerken om de beweging te produceren van een DC-motor met permanente magneet, dan kan onze expert, Hunter Stephenson, in deze video je daarover alles vertellen.

Een DC-motor (Direct Current - gelijkstroom) is een roterende machine die elektrische energie omzet in mechanische energie. Deze functionaliteit is gebaseerd op het principe van inductie – een elektromagnetische kracht die wordt gemaakt door ingangsstroom, die op zijn beurt een roterende beweging creëert.

De efficiëntie van een DC-motor is de relatie tussen het ingangsvermogen en het uitgangsvermogen, gemeten in Watt. Veel motoronderdelen zijn van invloed op (het verminderen van) de motorefficiëntie, wat resulteert in gegeneerde warmte. Dit is ook van toepassing op zeer hoge of zeer lage omgevingstemperaturen die vaak voorkomen in de werkomgeving van industriële actuatoren.

Er zijn echter manieren om voor DC-motoren in het algemeen een hoge motorefficiëntie te bereiken.

Voor een optimale motorprestatie heeft u een stabiele voedingstoevoer nodig, en moet u voor de juiste bekabeling en ingangsspanning zorgen, omdat deze evenzeer belangrijk zijn om de best mogelijke efficiëntie tot stand te brengen. Als u meer wilt weten over de factoren die van invloed zijn op de motorefficiëntie, bekijk dan de video hierboven.

Aarzel niet contact op te nemen met de LINAK vestiging in uw regio als u vragen hebt over DC-motoren voor industriële elektrische lineaire actuatoren.

 

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen