Contact us here

Remmen voor actuatoren en het verschil dat ze maken voor industriële machines

Ben je nieuwsgierig naar hoe een lineaire actuator remt en waarom sommige industriële actuatoren remmen nodig hebben? Als je meer wilt weten over mechanische remmen, het zelfremmend vermogen van actuatoren of de optimale positie van de rem binnen in een actuator, lees dan verder.

Hier kan je meer te weten komen over de verschillende manieren waarop industriële lineaire actuatoren worden afgeremd, wat altijd nodig is om ervoor te zorgen dat de actuator op zijn plaats blijft wanneer de voeding uitgeschakeld is. Onze expert Hunter Stephenson legt in deze video de basisprincipes uit.

In principe zijn er drie manieren om in een actuator voor remfunctionaliteit te zorgen. Een van die manieren is zelfvergrendeling, wat inhoudt dat er geen rem nodig is om de actuator op zijn plaats te houden wanneer de voeding uitgeschakeld is. In andere gevallen is het nodig om een mechanische of een elektrische rem in de actuator in te bouwen.

Een actuator met een lage efficiëntie is over het algemeen zelfremmend. Dit houdt in dat de actuator niet terugloopt als wordt gestopt. Een actuator met hoge efficiëntie – hoge spindelspoed en overbrenging gecombineerd – moet een rem hebben.

De dubbelwerkende rem is een zeer sterke en betrouwbare mechanische rem. Deze rem wordt onafhankelijk van de richting waarin de actuator beweegt geactiveerd en gedeactiveerd, zolang de beweging afkomstig is van de elektromotor.

Bij het ontwikkelen van elektrische lineaire actuatoren is het belangrijk de positie van de rem in overweging te nemen. Positionering van de rem dichter in de buurt van de actuatormotor vermindert de eindspeling die nodig is om de rem te activeren, en hoe verder de rem is verwijderd van de spindel, hoe minder kracht is vereist om te remmen.

Als u vragen hebt over remmen voor industriële elektrische lineaire actuatoren, aarzel dan niet om contact op te nemen met de LINAK vestiging in uw regio.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen