Contact.ContactUsHere

Waarom de behuizing van een industriële actuator ertoe doet

Informeer uzelf waarom de behuizing van een elektrische actuator van cruciaal belang is voor de kwaliteit, prestatie en levensduur van de actuator. En ontdek waarop u moet letten wanneer u een actuator kiest voor werk in industriële omgevingen.

Als u wilt leren hoe het ontwerp van actuatorbehuizingen is afgestemd op de prestatie van de actuator, en welke functies worden toegevoegd om ervoor te zorgen dat er geen stoffen kunnen binnendringen en de kwaliteit van een industriële actuator van LINAK wordt vergroot, bekijk dan deze video, waarin onze expert, Hunter Stephenson, de basisprincipes hiervan uitlegt.

Actuatorbehuizingen zijn gewoonlijk gemaakt van kunststof of aluminium. Actuatoren met behuizingen van kunststof zijn geschikt voor een breed scala aan toepassingen, hoewel hoofdzakelijk toepassingen voor gebruik binnenshuis. Behuizingen van aluminium helpen een actuator te beschermen tegen omgevingen met bijvoorbeeld schommelende temperaturen, chemicaliën en de effecten van sterke krachten en trillingen.

Het ontwerp van actuatorbehuizingen is in hoge mate van invloed wanneer het gaat om het uithoudingsvermogen van actuatoren. Het bevestigingsoog kan bijvoorbeeld worden gelast als onderdeel van de behuizing zelf maar ook als een afzonderlijke bevestiging van roestvrij staal die is bevestigd aan de behuizing.

In beide gevallen zullen de trek/duwkrachten die ontstaan wanneer een last wordt bewogen, op verschillende wijze door de actuator en de behuizing hiervan lopen. Actuatoren die zwaardere lasten verwerken, zijn gewoonlijk ontworpen met een afzonderlijke bevestigingsoog om ervoor te zorgen dat de behuizing niet rechtstreeks wordt blootgesteld aan de kracht. Zwaardere lasten in combinatie met trillingen kunnen de behuizing beschadigen en de bescherming tegen het binnendringen van stoffen verminderen.

Actuatoren die zijn gemaakt voor gebruik in ruwe omgevingen, bijvoorbeeld met hoge of lage temperaturen, chemicaliën die corrosie veroorzaken, of trillingen, moeten daarom worden zo worden ontworpen dat deze geschikt zijn voor die specifieke omstandigheden. Industriële actuatoren van LINAK hebben diverse eigenschappen die zorgen voor hun duurzaamheid en de hoogste mogelijke mate van bescherming tegen het binnendringen van stoffen (IP69K afdichting): behuizingen van aluminium, gecoate PCB’s om de elektronica te beschermen, gepolijste binnen buis om het binnendringen van vocht tegen te gaan, speciaal geselecteerde kurkafdichtingen voor ruwe omgevingen en stofexplosieveilige omgevingen (ATEX en IECEx).

Het oppervlak van aluminiumbehuizingen voor industriële actuatoren van LINAK is bestand tegen corrosie, en kabels kunnen gemakkelijk worden verwisseld zonder inbreuk te maken op de IP-classificatie van de actuator. In bepaalde gevallen, wanneer een actuator in contact staat met extreem corrosieve materialen of dampen, zoals kunstmest en ammoniak, dan is het aan te bevelen om een geanodiseerde behuizing te kiezen, omdat deze is uitgerust met een speciale coating.

Aarzel niet contact op te nemen met de LINAK vestiging in uw regio als u vragen hebt over behuizingen voor industriële elektrische lineaire actuatoren.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.