Contact us here
Industriële automatisering

Systemen voor soldeerovens

Uw medewerkers lopen geen gevaar, als de actuatorenystemen van LINAK deksels en deuren bewegen om hete lucht uit uw soldeeroven te ventileren.

Soldeerovens

Actuatoren geven meer veiligheid bij soldeerovens

Wereldwijd zijn steeds meer consumenten gefocust op veiligheidsinitiatieven. Medewerkers moeten hun werk veilig kunnen uitvoeren, zonder aan kwaliteit in te leveren. En dan het liefst met minder kosten en meer efficiëntie. Met elektrische lineaire actuatoren krijgt u dat allemaal voor elkaar.

  • Slimme actuatoren die bewegende delen kunnen monitoren en besturen
  • Schone oplossing, zonder lekkagegevaar
  • Kostenefficiënt, makkelijk te installeren, geen onderhoud

Als een moderne soldeeroven in werking treedt, loopt binnen een paar minuten de temperatuur op naar 200 graden Celsius. Het materiaal aan de binnenkant kan oververhit raken, terwijl de gezondheid van de medewerkers die de oven bedienen mogelijk gevaar loopt. Elektrische lineaire actuatoren kunnen ovendeksels en ventilatiedeuren veilig openen en sluiten, terwijl ze operators voorzien van essentiële informatie.

Blijf veilig met intelligente actuatoren
Door actuatoren te gebruiken die feedback kunnen geven, houdt u alles onder controle – zelfs bij stroomstoringen, als remmen en zelfblokkerende functies het deksel op z'n plaats houden. Het gaat in de eerste plaats om de veiligheid van de operator. Maar het verhoogt ook kwaliteit en efficiëntie, omdat slimme actuatoroplossingen helpen bij het aanpassen van de ventilatie, om de temperatuur in de oven te regelen. 

Een eenvoudige en schone installatie
Actuatoren van LINAK zijn eenvoudig te installeren, en laten zich soepel integreren in andere besturingssystemen. Daar komt nog bij dat elektrische actuatoren geen slangen, kleppen, pompen of compressoren hebben. U kunt beschikken over een schoon systeem, zonder olielekkage.

Optimaliseer kostenefficiëntie, minimaliseer onderhoud
Elektrische actuatoren vergen geen onderhoud – zelfs niet onder zware omstandigheden. Ze zijn energiezuinig en dragen een flink steentje bij aan uw algehele efficiëntie. Bovendien kunt u met parallelle actuator-aansturing het gevaar van vastlopen of draaien van het deksel wegnemen, waardoor uw oven operationeel blijft.
Lees meer
Lineaire actuator LA31
Actuatoroplossingen van LINAK - Perfecte beweging voor industriële automatiseringstoepassingen play-icon

Actuatoroplossingen van LINAK - perfecte beweging voor industriële automatiseringstoepassingen

Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Bestanden

Focus op industriële automatisering

In deze brochure tonen wij allerlei opties voor het plaatsen van actuatorsystemen, waarmee productiviteit in industriële automatisering een boost krijgt.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

Industriële automatiseringsoplossingen

Actuatoren van LINAK zorgen voor intelligente beweging, precieze afstelling en nauwkeurige belasting binnen moderne industriële automatisering.

Lees meer

Video's die verband houden met soldeerovens

Meer info over de elektrische actuatortechnologie zoals die wordt gebruikt in soldeerovens. Bekijk onze video's voor nieuwe inspiratie!

Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen