Contact us here

Het bedrijf
LINAK is een familiebedrijf, opgericht vanuit de gedachte om het leven van mensen te verbeteren. Wij doen dit door hoogwaardige elektrische lineaire actuatoren te ontwikkelen die beweging creëren voor een brede verscheidenheid aan toepassingen in de gezondheidszorg, landbouw, industrie, kantoren en thuisomgeving.

In 2019 werd een omzet van €560m gecreëerd door 2400 toegewijde werknemers in 35 landen.
Het hoofdkantoor bevindt zich in de stad Guderup in Zuid-Denemarken en productiefaciliteiten bevinden zich in Denemarken, China, VS en Slowakije.

De geschiedenis
De oprichting van LINAK®dateert van 1907. Christian Jensen richt de machinewerkplaats op die zijn kleinzoon, Bent Jensen, in 1976 erft. Kort nadat hij een elektrische lineaire actuator voor de rolstoel van een vriend uitvindt, ziet hij onmiddellijk de kansen voor iets meer.

In 1984 wijzigt Bent Jensen de naam van het bedrijf in LINAK – kort voor ‘Lineær Aktuator’. Ontdek meer over de geschiedenis van LINAK.

Ons bedrijf
LINAK is gebouwd op sterke ‘commitments’. Wij beschouwen deze als een belofte, niet alleen aan onze klanten overal ter wereld, maar ook aan elkaar – elke dag weer.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen