Contact us here
Kliniek en wellness

Behandelbank

Behandelbanken moeten flexibel en met hoge precisie verstelbaar zijn. Gebruik de actuatoren van LINAK om de perfecte behandelbank te creëren met een grote ontwerpflexibiliteit, veiligheid en vrijheid om beweging en functionaliteit aan te passen.

Medische behandel- en onderzoeksbanken met elektrische lineaire actuatoren van LINAK

Systeemoplossingen voor behandelbanken

Elk type behandelbank in de gezondheidszorg moet het comfort en de veiligheid van de patiënt optimaliseren en tegelijkertijd zorgen voor ergonomische werkomstandigheden voor de medische professional of zorgverlener. Het tekort aan arbeidskrachten in de gezondheidszorg is een vaststaand feit. Vanwege de druk op de gezondheidszorg is er vraag naar hulpmiddelen en apparatuur die de dagelijkse behandelingsroutines ondersteunen.

LINAK® biedt de mogelijkheid om meerdere actuatoren tegelijk af te stellen – zoals hoogte, rugsteun en beensteun. De precieze en krachtige beweging die wordt gecreëerd door elektrische lineaire actuatoren verbetert de ergonomie van de zorgverlener met een ideale werkhoogte en gemakkelijke positionering bij in- en uitstappen. Dat is de manier waarop wij bijdragen aan een snelle en soepele positionering en waarom behandelbanken, ontworpen met een breed scala aan bewegingsopties, voorzien in een hoogwaardige behandeling.

Elektrische actuatoren van LINAK bieden veel meer dan alleen een nauwkeurige en soepele beweging. Tel hierbij op:

  • Verbeterde ergonomie, verbetert de werkomstandigheden.
  • Veiligheidsfuncties en comfort, voor extra veiligheid van de behandelbank
  • OneConnect™, met service op afstand voor een probleemloze werking
 

Verbeterde ergonomie

Elektrische verstelling in behandelbanken biedt verstelbaarheid van meerdere actuatoren tegelijkertijd – zoals rugsteun, beensteun en hoogte. Eén enkele of gecombineerde beweging kan worden bestuurd met bewegingspatronen die ervoor zorgen dat de juiste positie wordt gekozen voor optimale behandeling, comfort en ergonomie.

Bewegingspatronen dragen bij aan een hogere efficiëntie en verbeterde positionering voor een ergonomisch gezonde behandeling.

 

Veiligheidsfunctie en comfort

Tijdens behandeling is het uiterst belangrijk om het comfort en welzijn voor de patiënt centraal te stellen.

De actuatorsysteemoplossingen van LINAK bieden een soepele en betrouwbare beweging in alle richtingen.

  • U verhoogt het comfort van de patiënt door de bank op een lage in-/uitstaphoogte in te stellen. Dit verbetert ook de veiligheid en vermindert het risico op onbedoeld vallen
  • De veiligheidsfuncties (Intelligent Ratchet Spline of Quick Release Damper) van LINAK in uw behandelbank minimaliseren het risico op obstakels en persoonlijk letsel, en vergroten het comfort voor de patiënt
  • One-touch knop voor snelle verplaatsing naar gedefinieerde noodposities verhoogt de veiligheid en het comfort van zowel de patiënt als personeel
 

Service op afstand staat garant voor een probleemloze werking

LINAK staat bekend om duurzame producten van hoge kwaliteit. Waarom? Wij weten dat u, om de efficiëntie te krijgen die u nodig hebt, de optimale actuatorsysteemoplossing moet combineren met een betrouwbare technische ondersteuning. LINAK OneConnect™ is onze tool die op afstand toegang geeft tot servicegegevens en probleemoplossing. Op deze wijze zorgen wij ervoor dat uw behandelbank vrijwel zonder problemen jarenlang meegaat, waar ook ter wereld.

Lees meer

Het woordmerk en de logo's van Bluetooth® zijn geregistreerde handelsmerken van Bluetooth SIG Inc. en elk gebruik van dergelijke merken en logo's door LINAK® is onderlicentie.

Behandelbank met actuatoraandrijving met producten van LINAK play-icon

Behandelbanken met actuatoraandrijving

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen