Contact us here
Patiënten tillen en verplaatsen

Douchestoelen

Er is een groeiende behoefte aan multifunctionele douchestoelen die zorgverleners ondersteuning bieden tijdens het douchen en andere persoonlijke hygiënesituaties. Het gebruik van actuatoroplossingen van LINAK voor moderne douchestoelen biedt meer ontwerpflexibiliteit met meer aanpassingsmogelijkheden, en biedt ook extra veiligheidsfuncties in de toepassing.

Multifunctionele douchestoel met elektrische lineaire actuatoren van LINAK voor zorgverleners

Systeemoplossing voor douchestoelen

Er is een groeiende behoefte aan multifunctionele douchestoelen voor ondersteuning tijdens het douchen en andere hygiënesituaties. Het gebrek aan middelen en het groeiende aantal ouderen en gehandicapten, evenals de behoefte aan persoonlijke integriteit zijn vandaag de dag de speerpunten in de gezondheidszorg.

Het brede scala aan bewegingsopties helpt zorgverleners bij de dagelijkse werkroutines en verbetert de efficiëntie. De krachtige bewegingsopties hebben een positieve invloed op de ergonomie van de zorgverlener door verlichting te bieden in zware en ongelijkmatige tilsituaties.

Het gebruik van elektrische actuatoroplossingen biedt diverse voordelen, zoals:

  • Krachtige, in hoogte verstelbare douchestoelen
  • Verbeterde ergonomie
  • Betere levenskwaliteit voor de gebruiker

Het tekort aan arbeidskrachten in de gezondheidszorg is een vaststaand feit in ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en andere zorginstellingen. Dit vereist gereedschap en apparatuur voor ondersteuning en optimalisering van de dagelijkse werkroutines. Apparatuur en toepassingen die aan veel eisen voldoen – verbeterde ergonomie en efficiency, terwijl de waardigheid van de patiënt behouden blijft.

Het gebruik van elektrische beweging voor hoogteaanpassing en zijdelingse aanpassing van romp of voeten/armen in douchestoelen vergemakkelijkt de dagelijkse werkroutines van zorgverleners door de nadruk te leggen op ergonomie en zware tilhandelingen te elimineren. Beweging die wordt ondersteund door elektrische actuatoren van LINAK® draagt bij tot tevredenheid op het werk.

 

Voordelen van krachtige systeemoplossingen

De brede productenportfolio van LINAK biedt een hoge ontwerpflexibiliteit. Wanneer het systeem een klein aantal eenvoudige of meer complexe bewegingen moet ondersteunen, zorgt de productcompatibiliteit voor volledige tevredenheid in alle situaties. LINAK streeft ernaar met systeemoplossingen te voldoen aan de eisen voor douchestoelen, of het nu gaat om eenvoudige of geavanceerde oplossingen.

 

Ergonomie

Verstelbare stoelen zijn zeer belangrijk voor zorgverleners, omdat zij anders zware inspanningen moeten leveren om de patiënten te helpen bij hun dagelijkse activiteiten. Hoogteverstelling en zijdelingse rompsteun in stoelen is essentieel voor de ergonomie van de zorgverlener. Het gebrek aan hulpmiddelen en het perspectief dat het aantal ouderen op de lange termijn zal toenemen, maakt het nóg belangrijker om de juiste apparatuur te leveren en tijdens het dagelijkse werk voor een goede ergonomie te zorgen.

 

Kwaliteit van leven

Het gebruik van producten van LINAK in douchestoelen vergroot de privacy en veiligheid doordat de patiënt meer onafhankelijkheid en waardigheid krijgt of maakt het zelfs mogelijk te douchen zonder hulp van een zorgverlener in de badkamer.

De systeemoplossingen van LINAK bieden een optimale beweging in douchestoelen.

Alle soorten douchestoelen moeten comfort en veiligheid bieden voor de patiënt en tegelijkertijd zorgen voor ideale ergonomische werkomstandigheden voor zorgverleners.

Douchestoelen hebben veel verstelbaarheidsopties omdat deze stoelen in hoge mate aan de behoeften van de gebruiker moeten kunnen worden aangepast.

Met LINAK wordt het ontwerp van de toepassing eenvoudiger.

Lees meer

Het woordmerk en de logo's van Bluetooth® zijn geregistreerde handelsmerken van Bluetooth SIG Inc. en elk gebruik van dergelijke merken en logo's door LINAK® is onderlicentie.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen