Contact us here
Veehouderij

Ventilatiesystemen voor de veehouderij

Elektrische actuatorsystemen helpen in veehouderijen en stallen het vee gezond te houden, door frisse lucht slim af te stemmen op externe weersomstandigheden.

Stalventilatie

Betrouwbare ventilatie houdt vee gezond

Niet alleen is er meer aandacht voor het welzijn van dieren, maar ook op een vlekkeloze hygiëne bij de productie van voedsel in het algemeen. De behoefte aan een beter binnenklimaat in veestallen moet overeenkomen met het verwachte rendement. Er is veel te winnen met slimme, actuator-gebaseerde ventilatie:

  • aanpassen van verse luchtstromen en temperatuur, om comfort en klimaat voor vee optimaal te maken
  • bewaken en verzamelen van reële data om de ventilatie te optimaliseren
  • een flexibele en makkelijk te installeren oplossing, die nauwelijks onderhoud vergt

Het gezond houden van vee en meer gemak in de stal zijn de belangrijkste factor om de veehouderij levensvatbaar te houden. De doorstroming van frisse lucht, temperaturen en CO₂-niveaus, enz. moeten worden bewaakt en afgestemd op externe weersomstandigheden. Elektrische actuatoroplossingen bewegen inlaatventielen, ventilatiekleppen en windschermen op elke plek in de stal, en sturen relevante feedback naar het systeem.

Houd de luchtkwaliteit in de gaten en bewaak die
Bij eigentijdse stalventilatiesystemen draait het om veel méér dan alleen het openen en sluiten van ramen. Ongezonde dampen of stof moeten worden afgevoerd, terwijl temperatuur- en CO₂-niveaus goed moeten zijn. Met actuatoroplossingen van LINAK kunt u de toevoer van frisse lucht op elk moment bewaken, regelen en specificeren.

Krijg feedback van actuatoren
Klimaatomstandigheden in stallen worden voortdurend beïnvloed door het weer erbuiten. Aan de hand van voortdurende feedback van slimme actuatoroplossingen, gekoppeld aan data van klimaat-sensorsystemen kunt u stalventilatie tot in de perfectie controleren en automatiseren.

Integreer en maak eenvoudige oplossing-op-maat
Geen veehouderij is hetzelfde. Actuatoroplossingen van LINAK zijn daarom ontworpen om naadloos te integreren met de meeste systemen en aan alle eisen te voldoen. Ze blijven zelfs werken in bijzonder zware omstandigheden – stoffig, vochtig of zelfs nat – terwijl onderhoud niet nodig is.

Lees meer
Lineaire actuator LA25
Elektrische actuatoroplossingen - Traploze instelling van stalventilatiesystemen play-icon

Elektrische actuatoroplossingen - Traploze instelling van stalventilatiesystemen

Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Bestanden

Focus op ventilatie- en landbouwoplossingen

Het is een logische keuze om een elektrische actuator van LINAK aan het werk te zetten in ruwe omgevingen met voortdurende veranderingen in vochtigheid, stof en temperatuur; we weten hoe belangrijk een feilloos werkend ventilatiesysteem voor boeren is.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

Veehouderij toepassingen

Elektrische actuatoren van LINAK zorgen voor klimaatregeling, optimaliseren de voederautomatisering en bieden intelligente ventilatie in stallen overal ter wereld.

Lees meer

Video's die verband houden met stalventilatie

Meer info over de elektrische actuatortechnologie zoals die wordt gebruikt bij stalventilatie. Bekijk onze video's voor nieuwe inspiratie!

Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren play-icon

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen