Contact us here
Nieuws 20 augustus 2019

Waarom PCB’s, bekabeling en koppelingen belangrijk zijn in industriële actuatoren

Veel actuatoren van LINAK® die worden gebruikt in de landbouw en industrie, zijn uitgerust met een printplaat (PCB) met Integrated Controller (IC), die diverse BUS-protocollen ondersteunt. In de Actuator Academy™ leert u welk verschil de juiste PCB maakt, hoe een koppeling de industriële machine kan beschermen en hoe de juiste kabels en stekkers de prestatie van de actuator kunnen optimaliseren.

Met een Integrated Controller (IC) kan de moderne elektrische actuator u veel verschillende functionaliteiten bieden, zoals feedback over de positionering van de actuator, de regeling voor zacht starten en stoppen, en temperatuurmetingen. Bij LINAK vormt de IC onderdeel van de printplaten (PCB’s) die worden gebruikt in industriële actuatoren, en deze ondersteunt ook diverse BUS-protocollen. Hierdoor kan de actuator communiceren met externe besturingssystemen en bijvoorbeeld nauwkeurige feedback over de positie geven.

Bij zware machines met een sterk wisselende belasting kan een koppelingsfunctie extreem waardevol zijn. Vooral voor actuatoren zonder PCB of andere elektronica binnenin. Ook een juiste keuze van kabels en stekkers is van invloed op een optimale prestatie en helpt indirect de actuator te beschermen.

Laat u informeren door onze expert Hunter, die u de belangrijkste aspecten laat zien van PCB’s, koppelingen en stekkers voor hoogwaardige elektrische actuatoren voor industriële toepassingen.

PCB – het brein van de actuator
Ontdek hoe een printplaat functioneert binnen in een moderne industriële actuator en hoe de diverse functies van de Integrated Controller (IC) werken.

Koppeling – bescherming van motor en tandwielen
Voor zware industriële actuatoren kan een koppeling bij overbelasting bijdragen aan de bescherming van de industriële machine en actuator. We leggen hier uit hoe dat gebeurt.

Kabels en stekkers – voeding en gegevens
Deze video legt het verschil uit tussen voedingskabels en signaalkabels, en hoe u de juiste kabels en connectors voor uw elektrische actuatoroplossing kiest.

 

LINAK Actuator Academy™

In de Actuator Academy™ vindt u meer video’s over actuatortechnologie. Bezoek ons om geïnspireerd te raken of antwoorden te zoeken op eventuele vragen over actuatoren.

 

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen