Contact us here
Nieuws 25 januari 2023

Nieuwe hefkolom van LINAK voor cobot palletizers: Bereik nieuwe hoogtes

Je hebt, om de mogelijkheden van het palletiseren van goederen in de productiesector en andere industrieën te optimaliseren, flexibele, gebruiksvriendelijke en betaalbare cobotoplossingen nodig die zich kunnen aanpassen aan je verschillende palletiseerconfiguraties en een snel rendement op investering genereren.

Met onze nieuwe hefkolom ELEVATE™ hebben we het werkbereik van cobot palletizers vergroot, zodat je hoger kunt palletiseren. Tegelijkertijd levert deze de snelheid, precisie en flexibiliteit die nodig zijn om je palletiseerprocessen te optimaliseren. Eenvoudige installatie, programmering en systeembewaking helpen je de prestaties van een breed scala aan cobotmerken en -modellen te verbeteren.

De Deense systeemintegrator BILA A/S is een van de klanten die de kolom heeft kunnen testen voordat we hem introduceerden, en we zijn blij dat ze onder de indruk zijn.
Dit zegt productmanager Brian Spetzler:
“Onze ervaring met de hefkolom ELEVATE was alleen maar positief. Hij is eenvoudig in te stellen en de intuïtieve software is van essentieel belang, omdat de software snel en opnieuw kan worden geconfigureerd. Dit is belangrijk in producties waar de setup niet permanent is en behoeften kunnen veranderen. In moderne productieomgevingen en magazijnen zien we een trend in de richting van geautomatiseerd palletiseren, en met stijgende vrachtkosten is het palletiseren in hoogte van vitaal belang geworden. Dit zijn enkele van de redenen waarom we enthousiast zijn over de kolom ELEVATE.”

 

Prestatie op een nieuw niveau

Dankzij de hoge hefsnelheid en de optionele simultane werking verhoogt ELEVATE de palletiseerprestatie die is afgestemd op de cyclustijd van je productielijn. De hefsnelheid is constant tot 100 mm/sec. en is onafhankelijk van de belasting. De kolom kan in minder dan 10 sec. volledig worden uitgetrokken.

 

Nauwkeurig palletiseren op zijn best

Met een borstelloze motor en een Integrated Controller biedt ELEVATE je een hoge positienauwkeurigheid, terwijl de beproefde schuiftechnologie de cobot stabiel houdt en bestand houdt tegen hoge buigmomenten.

 

Past in meerdere ontwerpen

De Integrated Controller maakt compacte afmetingen mogelijk en maakt externe controleboxen overbodig. Dit maakt ELEVATE uiterst ruimtebesparend en eenvoudig te integreren, terwijl de complexiteit van het hele palletiseersysteem wordt verminderd.

Elektrische hefkolom van LINAK®: ELEVATE™ voor cobotpalletiseermachines in een donkere productieomgeving

 
 

Flexibiliteit met keuze uit verschillende interfaces

Drie interface-opties– ELEVATE Easy, Pro of Modbus– bieden je het controle- en feedbackniveau dat nodig is voor een specifieke taak, en data maken het mogelijk om problemen soepel op te lossen, diagnostiek uit te voeren en prestaties te optimaliseren. Met deze interfaces is ELEVATE compatibel met een breed scala aan cobots. Accessoires zoals montageplaten voor cobots maken setup eenvoudig en snel – en bereiken snel nieuwe hoogtes in de palletiseerprestatie.

Als je meer wilt weten over de hefkolom ELEVATE, ga dan naar de toepassingspagina of neem contact op met je lokale LINAK vestiging.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen