Contact us here
LA40

Vertrouw op uw actuator

 
 

LINAK heeft jarenlange ervaring met de ontwikkeling van elektrische actuatoroplossingen. Daarom begrijpen wij hoe belangrijk het is om kwaliteit te combineren met veiligheid, functionaliteit en design. Gezondheidszorgapparatuur moet voldoen aan zeer hoge eisen. Daarom bevatten actuatoren van LINAK een groot aantal verschillende veiligheidsfuncties die ervoor zorgen dat u altijd op uw actuator kunt vertrouwen.

Zelfvergrendelende veerremmen

Zelfvergrendeling
De actuatoren van LINAK zijn uitgerust met een zelfvergrendeling om te voorkomen dat deze op drift raken en gevaarlijke situaties zouden kunnen veroorzaken. De minimale zelfvergrendeling is altijd afgestemd op de maximale duwkrachtprestatie van de hefbeweging. LINAK werkt met drie soorten vergrendelingsfuncties. De ene is gebaseerd op spindelspoed, de andere is een magnetische motorrem en de derde heeft een mechanische rem.

 
Mechanische eindstop

Mechanische eindstop
Dit is een extra veiligheidsfunctie die de actuator bij de eerste storing veilig maakt. Mocht de elektrische eind-stopschakelaar ooit defect raken, dan neemt een kleine schijf bij de eindstop het over en krult zich rondom de spindel. Hierdoor wordt op effectieve wijze alle beweging stopgezet wanneer de mechanische eindstop wordt bereikt. 

 
Veiligheidsmoer

Veiligheidsmoer
Een veiligheidsmoer functioneert als een voorzorgsmaatregel indien de hoofdmoer defect mocht raken. De veiligheidsmoer is een extra moer die binnen in de actuator met de hoofdmoer mee beweegt. Mocht de hoofdmoer breken, dan zal de volledige belasting onmiddellijk worden gedragen door de veiligheidsmoer, waardoor een mogelijke schadelijke val wordt voorkomen. Dit betekent feitelijk dat de veiligheidsmoer u in staat stelt de actuator langzaam naar een veilige positie neer te laten/in te trekken, en daarna contact op te nemen met de onderhoudsdienst.

 
Ratched spline

Spline
LINAK biedt drie verschillende soorten spies: mechanische, elektrische en ratched spline. Alle drie de splinetypes voorkomen dat de ledematen tussen bewegende onderdelen in een toepassing per ongeluk worden samengedrukt, bijvoorbeeld in een bedframe of in een behandelbank/tafel wanneer de actuator wordt ingetrokken. De spie van LINAK zorgt er ook voor dat het neerlaten van de rugsteun in bijvoorbeeld een ziekenhuisbed bij een obstructie onmiddellijk wordt stopgezet, waardoor wordt voorkomen dat de toepassing beschadigd raakt.

 
Quick Release gesloten en geopend

Quick Release
Quick Release is een belangrijke functionaliteit die ervoor zorgt dat een toepassing in een noodsituatie snel wordt neergelaten. Bij gebruik in bedden kunnen zorgverleners met deze functie de rugsteun snel neerlaten naar een horizontale positie als de patiënt moet worden gereanimeerd. 

 
 
Handmatig neerlaten

Handmatig neerlaten
Producten in liften zijn dusdanig gemaakt dat OEM-toepassingen gemakkelijk voldoen aan de norm ISO 10535. De functie 'handmatig neerlaten' is een standaardveiligheidsfunctie voor hefactuatoren en wordt gebruikt in noodsituaties wanneer zich een stroomstoring voordoet.

 
 

Veiligheidsfactor
LINAK helpt u te voldoen aan de eisen die in uw marktsector worden gesteld aan de veiligheidsfactor. De veiligheidsfactor geeft de belastingcapaciteit in een statische situatie aan. Veiligheidsfactor 2 bijvoorbeeld geeft aan dat de actuator in staat is om als statische belasting tweemaal de dynamische belasting te dragen zonder schade op te lopen.

Grotere veiligheidsfactor
Als een extra optie biedt LINAK producten met een nóg grotere veiligheidsfactor. Hiermee kunt u voldoen aan hogere eisen die in specifieke toepassingsnormen worden gesteld aan de veiligheid.


Overzicht van veiligheidsfuncties voor actuatoren
Hier vindt u een kort overzicht van onze standaardveiligheidsfuncties en optionele veiligheidsfuncties voor actuatoren.

Veiligheidsfuncties
 

Bestanden

Veiligheidsfolder

Verschillende toepassingen hebben verschillende veiligheidsfuncties nodig. LINAK biedt op het gebied van veiligheid een breed scala aan standaardfuncties en optionele functies, ongeacht welke gezondheidszorgtoepassing u ontwerpt.

MEDLINE & CARELINE productoverzicht

Laat u verrassen door het enorme arsenaal aan innovatieve MEDLINE & CARELINE producten, die u kunnen helpen bij het verbeteren van uw ziekenhuis- en medische apparatuur.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen