CO71

LINAK OpenBus™ - veiligheid inbegrepen

 
 

LINAK biedt een serie intelligente OpenBus™ controleboxen. Deze zijn niet alleen in staat om meerdere actuatoren zo te coördineren dat complexe en precieze bewegingspatronen worden gevormd, maar omvatten ook diverse functies die de veiligheid verbeteren:

Netvoedingsindicator

Netvoedingsindicator
Controleboxen van LINAK zijn uitgerust met een netvoedingsindicator. Deze indicator laat aan het personeel zien dat de toepassing is aangesloten op netvoeding, en niet veilig kan worden bewogen voordat de kabels zijn losgekoppeld. Dit vermindert het risico dat kabels beschadigd raken. De netvoedingsindicator geeft via kleurcodes bovendien aan dat het systeem veilig kan worden gebruikt.

 
SMPS
SMPS
Controleboxen van LINAK met 'Switch Mode Power Supply' – of SMPS – verbruiken weinig energie tijdens standby en bieden een hoog uitgangsvermogen en hoge efficiëntie. SMPS ondersteunt een constante snelheid, ongeacht de belasting.
De universele ingangsspanning zorgt ervoor dat oplossingen van LINAK overal ter wereld inzetbaar zijn, waardoor de invloed van schommelingen van de ingangsspanning wordt verkleind. Dit komt in het bijzonder van pas in landen met een onstabiele spanningstoevoer.
 

Energievraag
Het technologieplatform OpenBus™ van LINAK omvat een uniek veiligheidsconcept dat uit twee afzonderlijke circuits bestaat - datavraag en energievraag. Zowel de datavraag als de energievraag moeten actief zijn om een functie in werking te kunnen stellen. Dit zorgt ervoor dat het risico van een onbedoelde beweging extreem laag is, waardoor de veiligheid van de toepassing wordt vergroot.

EOP
In de controlebox is een elektronische beveiliging tegen overbelasting (EOP) ingebouwd. Het circuit van de elektronische beveiliging tegen overbelasting bewaakt dit en onderbreekt de stroom bij een vooraf gedefinieerd en veilig niveau.

Remalarm
De OpenBus™ controleboxen van LINAK zijn uitgerust met een zoemer, die kan worden gebruikt als een remalarm. Het systeem activeert, indien aangesloten op netvoeding, een alarm indien de wielen niet worden afgeremd. Hiermee wordt voorkomen dat schade wordt toegebracht aan, bijvoorbeeld, uw ziekenhuisbed of worden situaties vermeden waarbij het bed in beweging komt wanneer een patiënt in of uit bed probeert te komen.


Overzicht van veiligheidsfuncties van controleboxen
Hier vindt u een kort overzicht van onze standaardveiligheidsfuncties en optionele veiligheidsfuncties voor controleboxen.

Veiligheidsfuncties
 

Bestanden

Veiligheidsfolder

Verschillende toepassingen hebben verschillende veiligheidsfuncties nodig. LINAK biedt op het gebied van veiligheid een breed scala aan standaardfuncties en optionele functies, ongeacht welke gezondheidszorgtoepassing u ontwerpt.

MEDLINE & CARELINE productoverzicht

Laat u verrassen door het enorme arsenaal aan innovatieve MEDLINE & CARELINE producten, die u kunnen helpen bij het verbeteren van uw ziekenhuis- en medische apparatuur.

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.