Contact us here

CANopen® voor hulp bij toenemende automatisering in intensief gebruikte toepassingen

CANopen is een extra optie voor actuatoren van LINAK® om de besturing in automatisering en autonome voertuigen te verbeteren. CANopen-actuatoren zijn eenvoudig te integreren en configureren.

 

Wat is CANopen?

CANopen is een communicatieprotocol op hoog niveau dat is gebaseerd op het Controller Area Network (CAN)-protocol. Het is gefundeerd op de CiA 301-standaard en vormt de belangrijkste netwerkarchitectuur die wordt gebruikt voor automatisering in industrieën zoals spoorwegen, landbouw, zware vrachtwagens en bussen, zeevaart, terreinmachines en fabrieken.

Het werd oorspronkelijk ontworpen voor bewegingsgerichte machinebesturingssystemen, zoals handlingsystemen. Tegenwoordig wordt het gebruikt in diverse toepassingsgebieden, zoals robotica (geautomatiseerde robotica, transportbanden en andere industriële machines), de auto-industrie (landbouw, spoorwegen, trailers, zware industrie, mijnbouw, scheepvaart) en nog veel meer.

 

Actuatoren van LINAK met CANopen geïntegreerd

CANopen maakt deel uit van het LINAK IC Integrated Controller™-programma en is een bekende communicatietechnologie die al tientallen jaren op de markt is. Onze CANopen-actuatoren zijn voornamelijk ontworpen met de nadruk op industriële automatisering.

Met de snelgroeiende trend naar automatisering houdt de vraag naar CANopen gelijke tred met de groeiende behoefte aan besturingsopties, waardoor CANopen-actuatoren zeer relevant worden. Met de CANopen-optie kan je een actuator rechtstreeks in een bestaand CANopen-netwerk integreren zonder dat er omvormermodules nodig zijn.

Pictogram CANopen
 

Wij bieden een reeks actuatoren met CANopen-interface. Dit biedt fabrikanten extra flexibiliteit. Het is de vermelding waard dat de heavy-duty actuatoren LA36 en LA37 ook verkrijgbaar zijn in 24 V- én 48 V-uitvoeringen, wat het aantal productmogelijkheden nóg groter maakt.

Bovendien is CANopen ook heel geschikt voor accu-aangedreven toepassingen.

 

Een hogere mate van flexibiliteit

CANopen is een aanvullende optie voor actuatoren van LINAK, die een grote mate van flexibiliteit biedt – met name voor software-engineers die verschillende voertuigcomponenten met één platform moeten besturen en bewaken.

 

Kenmerken en voordelen

Behalve de volledige positieregeling kunnen de CANopen-actuatoren ook feedback geven over de zuigerpositie, het stroomverbruik, de snelheid en complete diagnose. Ze bieden ook systeemidentificatiegegevens en actueel stroomverbruik tijdens de looptijd. Dit maakt het mogelijk om sneller problemen op te lossen.

Functies van actuatoren met geïntegreerde CANopen

 

Functie

Beschrijving


 

Softwareadressering

De individuele CAN-node-ID-toewijzing kan worden gerealiseerd met behulp van de servicetool van LINAK.

 

Dynamische snelheidswijziging

Variatie in snelheid tijdens de beweging van de actuator en directe uitlezing van de positie op het CAN-busnetwerk

 

Zachte start en stop

Je kan zachte start- en stoptijden rechtstreeks instellen met behulp van een CAN-opdracht. Hiermee kan je een hellingstijd instellen voor een werking die soepeler is om mechanische spanning op je machine te reduceren.

 

Meer compatibiliteit

Een breed scala aan vaste communicatiesnelheden naast Autobaud voor een verbeterde compatibiliteit met diverse machines.

 

Eenvoudige installatie

De meegeleverde elektronische data sheet als .eds-bestand zorgt voor een soepele installatie.

 

 
 
 

Actuatoren van LINAK met geïntegreerde CANopen hebben talloze voordelen

  • Controle van de real-time positie van de actuatoren
  • Hun statusfeedback bewaken, zoals snelheid, looptijd, huidige en andere condities
  • Complete diagnose en serviceoverzicht, inclusief actuele en historische gegevens
  • Minder componenten en eenvoudige bedrading, gemakkelijk te integreren in je machine
  • Servicegegevens om problemen sneller op te lossen en onderhoud sneller te verrichten
 
 

Wil je meer weten?

Pictogram Contact

Ons team staat voor je klaar als je meer wilt weten over onze CANopen-actuatoren of een van de andere interfaces.

Neem meteen contact met ons op

 
 
"De setup van CANopen-actuatoren stelt ons in staat om allerlei soorten gegevens over de status van energieverbruik, positie, snelheid en prestatie te ontvangen. Dit geeft ons veel betere besturingsopties en stelt ons in staat om sneller problemen op te lossen en daardoor klanten sneller van dienst te zijn."
Kim Andersen, Electrical Design Manager bij Versalift.
 
 

Ondersteunende literatuur

Als je meer wilt weten over actuatoren van LINAKen de CANopen-optie die mee wordt geleverd, raadpleeg dan onze data sheet en onze handleiding van CANopen of neem contact op met je lokale LINAK vestiging.

Handleiding CANopen voor softwareversie 1
Data sheet met elektronische gegevens voor CANopen (.eds-bestand)

 
 

BusLink

BusLink

Actuatoren met IC Integrated Controller van LINAK kunnen worden geconfigureerd via de BusLink-configuratiesoftware.

Download gratis de nieuwste versie BusLink-software om je actuator te configureren of servicegegevens uit te lezen. De basisfunctionaliteiten worden hier uitgelegd en elk communicatieprotocol wordt geleverd met een heel scala aan extra functies.

 

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen