Contact us here
Energie

Oplossingen voor windturbines

Intelligente actuatoren van LINAK helpen bij het openen van poorten, luiken en smeersystemen op windturbines en zorgen voor veiligheid rondom remmen, vergrendelingen en ventilatie.

Windturbines

Actuatoroplossingen verbeteren de veiligheid rondom windturbines

Terwijl de vraag naar windenergie toeneemt, en windinstallaties uitgroeien tot reusachtige windmolenparken, wordt ook de focus op veiligheid voor servicepersoneel en duurzaamheid van materialen groter. Dit geldt in het bijzonder voor turbines in zee, waar materialen te kampen hebben met zout, water, en enorme belastingen – en personeel nog steeds een veilige werkomgeving moet worden geboden. Met op maat gemaakte, intelligente actuatoroplossingen krijgt u:

  • Robuuste en duurzame actuatoren, die ook onder zware omstandigheden gewoon door blijven werken
  • Schone en onderhoudsarme oplossingen die minder wegen en minder ruimte innemen
  • Intelligentie – het vermogen om volledig te integreren met andere besturingssystemen

Veiligheid is prioriteit nummer 1 voor fabrikanten van windturbines. Maar grote windmolenparken vergen grote investeringen. Het rendement op investering (ROI) en minimale uitval zijn voor klanten en financiële instellingen daarom doorslaggevend. In moderne windturbines bieden intelligente actuatoren deze alle drie. Deze oplossingen helpen bij het openen van toegangspoorten, luiken en smeersystemen, en het beveiligen van vergrendelingen, remmen en ventilatiesystemen.

Gebruik actuatoroplossingen die bestand zijn tegen ruwe omstandigheden
Actuatoren van LINAK voor windturbines worden grondig getest om er zeker van te zijn dat deze onder de zwaarste omstandigheden hun werk blijven doen. Er wordt bij de materiaal- en ontwerpkeuze rekening gehouden met zout, water, hoge of lage temperaturen en zware belastingen.

Kies voor een onderhoudsarme oplossing die gemakkelijk te installeren is
Oplossingen met elektrische actuatoren zijn niet uitgerust met slangen, pompen of compressoren, en er is dus ook geen olielekkage. Daardoor zijn deze schoon en gemakkelijk te installeren. Actuatoren van LINAK vragen minder ruimte dan andere oplossingen en vergen tijdens hun hele levensduur nauwelijks onderhoud.

Bewaak de prestatie en assisteer servicepersoneel
Actuatoroplossingen van LINAK kunnen op maat worden gemaakt en zijn ontworpen om met andere besturingssystemen te communiceren. Dit houdt in dat feedback en alarmen worden gegeven aan relevante medewerkers die de turbines onderhouden. Bediening op afstand zorgt ook voor een verhoogde veiligheid.

Lees meer
Lineaire actuator LA36
Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren play-icon

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren

Bestanden

Focus op windturbines

Een wereld die volop in beweging is, met vele kansen voor windturbines – LINAK levert hoogwaardige actuatoroplossingen voor windapplicaties, ontwikkeld in de afgelopen 15 jaar, in nauwe samenwerking met de windindustrie.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

Energie toepassingen

Actuatoren van LINAK verbeteren de energie-efficiëntie bij het openen van luiken en kappen op windturbines, bij het automatiseren van pelletovens, en bij het verplaatsen van zonnepanelen in de richting van de zon.

Lees meer

Video’s over windturbines

Ontdek meer over de technologie van elektrische actuatoren die wordt gebruikt in windenergie. Bekijk onze video's voor nieuwe inspiratie!

Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren play-icon

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen