Contact us here
Energie

Energie toepassingen

Actuatoren van LINAK verbeteren de energie-efficiëntie bij het openen van luiken en kappen op windturbines, bij het automatiseren van pelletovens, en bij het verplaatsen van zonnepanelen in de richting van de zon.

Verbeter de energie-efficiëntie met actuatoroplossingen 

Sinds COP21 in Parijs zet men zich steeds meer in om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Overal ter wereld zijn mensen, organisaties en overheden erop gefocust om meer groene energie te produceren en de uitstoot van CO₂ uit bestaande energiebronnen te verminderen. Met een elektrische actuator van LINAK kunt u uw energietoepassing verbeteren en profiteren van de voordelen van:

  • Flexibele en energiearme oplossingen die gemakkelijk kunnen worden geïnstalleerd
  • Ecovriendelijke en onderhoudsvrije actuatoren
  • Gegarandeerde, geteste en duurzame producten

Met locaties zoals midden op zee, in de brandende zon of in stoffige omgevingen bij een pelletoven staan machines en materialen in de energiesector voortdurend blootgesteld aan zware omstandigheden. Er is een steeds grotere behoefte aan een energieproductie die schoner en CO₂-neutraler is. Technologie wordt daarom steeds verfijnder en speelt een actieve rol bij elk detail. Actuatoroplossingen van LINAK helpen bij het minimaliseren van energieverspilling bij het openen van luiken en vergrendelen van remmen in windturbines, creëren beweging in zonnevolgpanelen en verwijderen sintel uit pelletovens.

Vergroot de energie-efficiëntie in elke toepassing
Het feit dat elektrische actuatoren niet afhankelijk zijn van pompen of compressors maakt deze inherent energie-efficiënter. Het standby-verbruik is extreem laag en het compacte actuatorontwerp maakt de oplossingen uiterst flexibel en geschikt voor vrijwel elke toepassing. Om dezelfde redenen kunnen oplossingen van LINAK heel gemakkelijk worden geïnstalleerd.

Maak het gemakkelijk om groen te zijn
Het spreekt vanzelf dat het lage energieverbruik bijdraagt aan de verbeterde CO₂-voetafdruk, zo ook de afwezigheid van olielekkages die zich soms voordoen bij actuatoren van een ander type. Zonder slangen, pompen en compressors is er voor de oplossingen van LINAK vrijwel geen onderhoud nodig, wat het risico van uitval aanzienlijk vermindert.

Vertrouw op duurzame oplossingen met een lange levensduur
Alle producten van LINAK worden vóór hun introductie grondig getest. Het R&D-testcentrum van LINAK test bijna alles: stoten, schokken, trillingen, vochtigheid, water, temperatuurschommelingen, en zelfs tests van elektromagnetische straling. Dit garandeert een hoge mate van betrouwbaarheid en duurzaamheid.

 

Bestanden

Focus op pelletverwarming

Warmteopwekking met houtenergie heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. In steeds meer huishoudens verwarmt men met houtpellets, terwijl de industrie vooral houtsnippers gebruikt.

Focus op zonnevolging

Catalogus met een overzicht van het productaanbod van LINAK voor zonne-energie – met ontwerpen waarin wij alle uitdagingen het hoofd bieden.

Focus op windturbines

Een wereld die volop in beweging is, met vele kansen voor windturbines – LINAK levert hoogwaardige actuatoroplossingen voor windapplicaties, ontwikkeld in de afgelopen 15 jaar, in nauwe samenwerking met de windindustrie.

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen