Contact us here
Industriële automatisering

Oplossingen voor textielmachines

Actuatoren van LINAK zorgen in textielmachines voor bewaking en precieze positionering van bakken en nauwkeurige opstapeling van het textiel.

Textielmachines

Precieze actuatoroplossingen in textielmachines

Een gecombineerde focus op kostenefficiëntie en milieugerelateerde duurzaamheid is de grootste uitdaging waarmee de textielindustrie vandaag de dag wordt geconfronteerd. OEM’s willen stilstand van machines en afval tot een minimum beperken en tegelijkertijd duurzame oplossingen leveren. Met elektrische actuatoren die de beweging regelen in moderne textielmachines kunt u diverse voordelen toevoegen aan uw toepassing:

  • Kostenefficiënte en milieuvriendelijke beweging 
  • Intelligente oplossingen die gemakkelijk worden geïnstalleerd
  • Beproefde en geteste actuatortechnologie

Regelgeving schrijft voor dat het energieverbruik in de textielproductie moet worden verminderd. Organisaties zoeken daarom naar manieren om hun activiteiten te optimaliseren zonder de efficiëntie te verliezen. Dit plaveit de weg voor nieuwe technologische oplossingen zoals elektrische actuatoren. Oplossingen van LINAK dragen bij aan efficiënte processen met intelligente beweging van bakken en precieze opstapeling van het textiel.

Bespaar energie en geld met actuatoren die weinig energie verbruiken
Elektrische actuatoren hebben geen pompen of compressoren nodig. Dit houdt in dat het verbruik van standby-energie in aanzienlijke mate wordt verminderd – voor sommige elektrische actuatoren is het verbruik bijna nul. De mate van energie-efficiëntie is in het algemeen hoger, de afwezigheid van slangen maakt onderhoud bijna overbodig en de uitval is minimaal.

Doe uw voordeel met feedback vanaf actuatoren om machines te verfijnen
Oplossingen van LINAK laten zich gemakkelijk integreren met besturingssystemen voorzien van BUS-communicatie. Dit betekent dat de hoogte en positie van bakken, snijders, etc. precies kunnen worden afgesteld met behulp van een afstandsbediening of systeemsoftware. Het compacte ontwerp van de oplossing maakt installatie ook heel gemakkelijk.

Gebruik beproefde en geteste oplossingen met een lange levensduur
Bij LINAK worden alle actuatoren grondig getest voordat ze de fabriek verlaten. Er wordt getest op schokken, stoten, langdurige trillingen, fluctuerende temperaturen evenals water en reinigingsmiddelen die worden gebruikt bij het wassen. Jaren van ervaring betekent dat de oplossingen van LINAK gegarandeerd jarenlang meegaan, ongeacht de externe omstandigheden.
Lees meer
Lineaire actuator LA12
Elektrische actuatoren van LINAK® - kostenefficiënte beweging met hoge nauwkeurigheid voor textielmachines play-icon

Elektrische actuatoren van LINAK - kostenefficiënte beweging met hoge nauwkeurigheid voor textielmachines

Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Bestanden

Focus op industriële automatisering

In deze brochure tonen wij allerlei opties voor het plaatsen van actuatorsystemen, waarmee productiviteit in industriële automatisering een boost krijgt.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

Industriële automatiseringsoplossingen

Actuatoren van LINAK zorgen voor intelligente beweging, precieze afstelling en nauwkeurige belasting binnen moderne industriële automatisering.

Lees meer

Video's over textielmachines

Ontdek meer over de elektrische actuatortechnologie in textielmachines. Bekijk onze video's voor nieuwe inspiratie!

Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Hoe u de beweging van Plug & Play™ voor uw industriële toepassing krijgt play-icon

Hoe u de beweging van Plug & Play™ voor uw industriële toepassing krijgt

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen