Techniek & trends

TECHLINE tests - robuust en betrouwbaar

In elke toepassing is de actuator slechts één van de vele, maar bij TECHLINE® weten wij dat deze voor u en uw klanten van het grootste belang is. Geen enkele actuator verlaat de fabriek van LINAK® totdat deze voor 100% een functietest heeft ondergaan.

Afhankelijk van het actuatortype worden diverse tests uitgevoerd. Raadpleeg het kantoor van LINAK in uw regio of bekijk het datasheet met actuatorgegevens voor een uitgebreid overzicht van tests. 
Dit is uw garantie dat een oplossing op basis van TECHLINE elektrische actuatorsystemen van LINAK een oplossing is die jaar na jaar betrouwbaar zal functioneren.

Klimaattest
In de klimaattest worden actuatoren getest om er zeker van te zijn dat deze kunnen functioneren bij extreme temperaturen en in situaties met snelle temperatuurschommelingen. Bij sommige tests moeten actuatoren herhaaldelijk een omgeving weerstaan van +100°C tot -30°C en laten zien dat hierbij volledige functionaliteit gegarandeerd blijft.

Bescherming tegen het weer
In de weerbeschermingstest wordt bestendigheid tegen zowel stof als water getest. De TECHLINE reeks omvat ook een aantal elektrische actuatoren die worden getest op bestendigheid tegen hogedrukreiniging. 

Zoutsproeitest
In de zoutsproeitest ondergaat de actuator een test tot 500 uur van wisselende perioden met sproeien van zout en opslag van vocht.

Chemicaliëntest
Getest wordt of de actuator bestand is tegen relevante chemicaliën door de actuator bloot te stellen aan stoffen zoals diesel, hydraulische olie, ureumstikstof, kunstmest, vloeibare kalk, etc.

Elektrische tests
Alle elektrische onderdelen, zoals voedingstoevoer, stroom- en signaalkabels en besturingssignalen worden getest. Elektrische immuniteit wordt getest volgens industriële standaards, zoals voor radioruis, elektrische ontlading en burst.

Mechanische tests

  • Trillingen – De actuator moet in staat zijn om constante trillingen in drie richtingen te weerstaan.
  • Schokken – De schoktest stelt de actuator bloot aan drie schokken tot 100 G in elke van zes richtingen
  • Stoten – De actuator wordt honderden keren blootgesteld aan stoten tot 40 G in elke van zes richtingen.
Als u meer wilt weten over de tests van LINAK, bekijk dan de video hieronder.

Video’s

play-icon

Onbreekbaar

play-icon

Elektrische lineaire actuatoroplossingen uit het segment LINAK TECHLINE voor landbouwmachines

play-icon

R&D en Productie van LINAK TECHLINE – Achter de schermen

Bestanden

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

Zet de toekomst in beweging

IC-actuatoren geven meer beweging aan de toekomst – lees er meer over.

Stap verder – doe ´t elektrisch!

Lees meer over de voordelen van actuatoroplossingen in vergelijking met hydraulische systemen.

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

– Wij zijn geen orakel, maar we zijn wel experts in actuatortechnologie. Vraag ons gerust alles wat u hierover wilt weten.