Contact us here
Landbouwmachines

Oplossingen voor strooiers

De slimme actuatoroplossingen van LINAK zorgen voor verfijnde controle en precisie voor kunstmeststrooiers in de moderne landbouw.

Strooiers

Actuatoren voor slimme strooiers

De focus op zowel zuinigheid als milieu vereist vandaag de dag steeds slimmere landbouwmachines. Bij het bemesten van gewassen moeten strooiers nu de opbrengst optimaliseren, zonder het milieu te belasten en zonder dure producten te verspillen aan toch al vruchtbare stukken grond. Met elektrische actuatoren van LINAK zijn er slimme oplossingen mogelijk, met aantrekkelijke voordelen:

  • intelligentie en precisie in landbouw
  • kosten-efficiënte en onderhoudsvrije oplossingen
  • duurzame, beproefde en geteste actuatoren

Steeds strengere regels om het milieu te beschermen, noodzaken boeren om de bemesting van hun gewassen zo optimaal mogelijk te maken. Bodemkwaliteitsindicatoren melden de boer welke mineralen er nodig zijn op welke stukken grond, en slimme strooiers bewerken die stukken dan optimaal. Door aanpassing  van de strooischijven regelen de slimme actuatoren van LINAK de dosering van gepelleteerde meststoffen.

Ga met slimme actuatoren over op precisielandbouw
Elektrische actuatoren van LINAK laten zich integreren in vrijwel elk besturingssysteem. Aan de hand van positiefeedback passen de actuatoren het strooien ter plekke aan, op basis van GPS-tracking en gegevens over de bodemkwaliteit. Dit vermindert niet alleen de milieuvervuiling, maar ook de kosten.

Verminder kosten, bespaar energie en maak onderhoud minimaal
In tegenstelling tot andere actuatoroplossingen gebruiken elektrische actuatoren geen slangen, pompen of compressoren om hun werk te doen. Dit leidt naar een aanzienlijk lager energieverbruik. Verder is onderhoud nauwelijks meer nodig, omdat de traditioneel zwakke plekken er gewoon niet meer zijn.

Profiteer van een duurzame en grondig geteste oplossing
Voordat ze op de markt komen, ondergaan alle actuatoren van LINAK een serie strenge tests. De werkomstandigheden in het veld zijn zwaar en de apparatuur moet, behalve tegen water, modder en stof, ook bestand zijn tegen chemische corrosie. Hoge normen en internationaal goedgekeurde certificeringen maken dat oplossingen van LINAK een lange levensduur hebben.


Lees meer
Lineaire actuator LA14
Elektrische actuatoroplossingen - precieze dosering in kunstmeststrooiers voor een hogere gewasopbrengst play-icon

Elektrische actuatoroplossingen - precieze dosering in kunstmeststrooiers voor een hogere gewasopbrengst

Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Elektrische lineaire actuatoroplossingen uit de divisie LINAK® TECHLINE® voor landbouwmachines play-icon

Elektrische lineaire actuatoroplossingen uit het segment LINAK TECHLINE voor landbouwmachines

Bestanden

Focus op mobiele landbouw

In deze focusfolder tonen we de oplossingen en voordelen, zoals LINAK die al meer dan 25 jaar levert aan de agrarische industrie.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

Landbouwmachine toepassingen

Elektrische actuatoren van LINAK vereenvoudigen beweging voor uw toepassing en bieden landbouwers wereldwijd machines die schoner en betrouwbaarder zijn.

Lees meer

Video's die verband houden met strooiers

Meer info over de elektrische actuatortechnologie zoals die wordt gebruikt in strooiers. Bekijk onze video's voor nieuwe inspiratie!

Hoe u de beweging van Plug & Play™ voor uw industriële toepassing krijgt play-icon

Hoe u de beweging van Plug & Play™ voor uw industriële toepassing krijgt

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren play-icon

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen