Contact us here
Materiaal transport

Mobiele unit load-robotoplossingen

LINAK biedt een brede portfolio van actuatoren voor mobiele unit load-robots met hefeenheden.

Mobiele unit load-robot

Actuatoren voor het heffen van bovenzijde op mobiele unit load-robots

Mobiele unit load-robots gebruiken geïntegreerde of aangekoppelde hefmodules om trolleys, rekken of pallets te transporteren. Het doel is vaak een transport van A naar B waar de autonome robot de goederen oppakt en neerzet.

Deze robot kan ook werken als een soort flexibele transportband in een assemblagelijn. Een hefeenheid wordt gebruikt om het werkstuk op te heffen en neer te zetten of de werkhoogte tijdens assemblage om ergonomische redenen aan te passen. Onze actuatoren voldoen aan essentiële ontwerpvereisten met:

  • Parallelle werking van actuatoren om zware lasten op te heffen
  • Gebruikelijke communicatie-interfaces voor precieze besturing en databewaking
  • Lange levensduur en betrouwbaarheid

Mobiele robots zijn verkrijgbaar met geïntegreerde hefeenheden maar er zijn ook fabrikanten die robots bieden zonder een toepassing op de bovenzijde. Dergelijke op maat gemaakte opzetstukken worden ontworpen door externe systeemintegrators die de geleverde interface gebruiken voor besturing en voeding.

 
Wil je meer weten? Neem nu contact met ons op
 

Parallelle werking van actuatoren om zware lasten op te heffen
Mobiele autonome unit load-robots zijn ontworpen om transportlasten tot 2000 kg op te heffen. Vaak worden twee of meer actuatoren gebruikt voor balans en verdeling van de last en deze moeten parallel werken. De geïntegreerde software van LINAK® maakt het mogelijk om acht actuatoren parallel te besturen en kunnen daarom zwaardere lasten opheffen.

Gebruikelijke communicatie-interfaces voor precieze besturing en databewaking
Onze actuatoren ondersteunen een voeding tot 48 V evenals gebruikelijke communicatie-interfaces zoals CANopen, IO-Link en digitale/analoge IO. Met feedbacksignalen die precieze besturing en databewaking mogelijk maken, kunnen onze actuatoren voor fabrikanten of systeemintegrators gemakkelijk worden geïntegreerd.

Lange levensduur en betrouwbaarheid
Beheerders streven ernaar magazijnen 24 uur per dag en 7 dagen per week in bedrijf te houden om te voldoen aan de verwachtingen van de klanten. Uitval vanwege onderhoud en reparatie moet tot een minimum worden beperkt. De Long Life-actuatoren en de levensduurcalculator B10 stellen je in staat om de levensduur van de actuator af te stemmen op de onderhoudsintervallen van je toepassing. Onze actuatoren zijn hoogst betrouwbaar vanwege het grondig geteste ontwerp.

Lees meer
Elektrische actuator LA36 van LINAK
play-icon

B10 Life | Actuator Academy™

play-icon

Brushless DC motoren | Actuator Academy™

Bestanden

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

Oplossingen voor materiaaltransport

Elektrische actuatoren en kolommen voor slimme en betrouwbare hefoplossingen in geautomatiseerde magazijnen en productielocaties.

Lees meer

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen