Contact us here
Veehouderij

Klimaatbeheersingssystemen

Slimme elektrische actuatoroplossingen worden geïntegreerd in het stalklimaatsysteem, zodat bij een perfecte temperatuur, vochtigheid en frisse lucht het vee kerngezond blijft.

Stabiele klimaatbeheersing

Slimme actuatoren optimaliseren klimaatbeheersing

Het vee in hedendaagse stallen vaart wel bij niet-waarneembare ventilatie en effectieve klimaatbeheersing. Consumenten eisen een betere behandeling van dieren en in hun verzwakte vakgebied moeten boeren steeds efficiënter zijn. Het inbrengen van intelligentie in elektrische actuatoren voor klimaatbeheersingssystemen kan boeren helpen om aan deze eisen te voldoen door:

  • het klimaatsysteem voortdurend feedback te geven, zodat 24 uur per dag de omstandigheden stabiel blijven
  • boeren de mogelijkheid te verschaffen om op afstand – en op verschillende plekken in de stal – de klimaatomstandigheden te regelen
  • met een energiezuinige en onderhoudsarme oplossing de efficiëntie te verbeteren

Het hele jaar door verandert het weer – soms zelfs binnen het tijdsbestek van één dag. Om de productie te optimaliseren en het vee gezond te houden, kunnen boeren niet meer zonder effectieve klimaatbeheersing. Elektrische actuatoroplossingen helpen bij het aanpassen van inlaatkleppen en ventilatiedempers en geven het klimaatregelsysteem voortdurend feedback, zodat er in de stallen perfecte omstandigheden ontstaan.

Voortdurende feedback leidt naar perfecte klimaatbeheersing
Actuatoren van LINAK laten zich volledig integreren in vrijwel elk klimaatbeheersingssysteem. De oplossingen bieden voortdurend feedback, zodat de aanpassing van verse lucht-toevoer, vochtigheid en temperatuur, of de afvoer van dampen of gassen automatisch plaatsvindt

Lokaliseer bepaalde omstandigheden met behulp van actuatoren
Bij biggen is er vaak een andere temperatuur nodig dan in de rest van de stallen. Actuatoren voor aanpassing van afdekliften kunnen ook bescherming bieden tegen directe ventilatie. Is een actuator geïntegreerd met het klimaatbeheersingssysteem, dan krijgt de boer nauwkeurige plaatselijke feedback uit de stallen en kan hij de klimaatomstandigheden voor deze biggen automatiseren en op afstand regelen.

Verbeter de kostenefficiëntie met een energiezuinige oplossing
Elektrische actuatoren zijn heel makkelijk te installeren en ontberen zwakke plekken als slangen en kleppen. Dankzij hun lage energieverbruik en geluidsniveau en het ontbreken van olielekkage zijn ze uiterst  milieuvriendelijk. Actuatoren van LINAK zijn getest en gecertificeerd om onder zware omstandigheden hun werk te doen, en hebben nauwelijks onderhoud nodig.

Lees meer
Lineaire actuator LA14
Elektrische actuatoren van LINAK - geautomatiseerde luiken voor temperatuurregeling in stallen play-icon

Elektrische actuatoren van LINAK - geautomatiseerde luiken voor temperatuurregeling in stallen

Elektrische actuatoroplossingen - Traploze instelling van stalventilatiesystemen play-icon

Elektrische actuatoroplossingen - Traploze instelling van stalventilatiesystemen

Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Bestanden

Focus op ventilatie- en landbouwoplossingen

Het is een logische keuze om een elektrische actuator van LINAK aan het werk te zetten in ruwe omgevingen met voortdurende veranderingen in vochtigheid, stof en temperatuur; we weten hoe belangrijk een feilloos werkend ventilatiesysteem voor boeren is.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

Veehouderij toepassingen

Elektrische actuatoren van LINAK zorgen voor klimaatregeling, optimaliseren de voederautomatisering en bieden intelligente ventilatie in stallen overal ter wereld.

Lees meer

Video's die verband houden met klimaatbeheersing

Meer info over de elektrische actuatortechnologie zoals die wordt gebruikt bij klimaatbeheersing in stallen. Bekijk onze video's voor nieuwe inspiratie!

Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren play-icon

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen