Contact us here
Veehouderij

Voerautomatiseringssysteem

Met de integratie van slimme elektrische actuatoren in een voerautomatiseringssysteem krijgen boeren de ruimte om voer te specificeren en hun vee onder voertijd te monitoren.

Voerautomatisering

Verbeterde voerautomatisering met actuatoroplossingen

De voedertijd geeft nogal wat gedoe voor boeren. Vooral bij grote bedrijven, waar hoeveelheid, soort of voermix kan variëren. Sommige dieren hebben vanwege ziekte of dracht speciaal voer nodig, terwijl andere op hetzelfde moment hun voer moeten krijgen. Met op maat gemaakte elektrische actuatoroplossingen in het voerautomatiseringsregelsysteem biedt u landbouwers het volgende aan:

  • nauwkeurige automatisering van de voertoevoer
  • soepeler voerproces waarin tijd vrijkomt om vee te monitoren
  • een schone en onderhoudsarme oplossing, compatibel met de meeste besturingssystemen

Het kost tijd om alle vee af te werken bij het voeren. Dit geldt met name in grote bedrijven waar leeftijd en conditie van vee flink uiteen kunnen lopen, en waar dus verschillende voermixen nodig zijn. Elektrische actuatoroplossingen bewegen kleppen in voedingsunits en voederkleppen. Die laatste zitten vaak op moeilijk bereikbare plekken, waardoor elektrische oplossingen voor boeren veiliger en handiger zijn.

Optimaliseer voertoevoer en en zorg voor minder afval
Hedendaagse voerautomatisering geeft de boer de mogelijkheid om voor elk dier de voerporties te mixen om die, met een actuatoroplossing van LINAK, volgens schema op de juiste plek te brengen. Actuatoren van LINAK werken naadloos samen met de meeste voersystemen en geven feedback om bij stroomuitval of andere noodstops verspilling tegen te gaan.

Boeren krijgen meer tijd om hun vee te monitoren
Slimme actuatoroplossingen zorgen dat geautomatiseerde voersystemen de toevoer vanuit voercontainers coördineren. Daardoor krijgen boeren meer ruimte om hun dieren tijdens het voeren te monitoren en om bepaalde dieren extra in de gaten te houden – als ze ziek zijn bijvoorbeeld.

Kies voor een betrouwbare, schone en onderhoudsarme oplossing
Elektrische actuatoren hebben geen slangen, pompen of compressoren. Geen last van zwakke plekken of lekkende olie, waarvan er dus ook niets in het voer terecht zal komen. Oplossingen van LINAK laten zich makkelijk op maat maken en installeren, en vergen nauwelijks onderhoud. Actuatoren zijn er grondig op getest om hun werk te doen in zware, stoffige of zelfs natte omstandigheden én ze zijn wasbaar.

Lees meer
Lineaire actuator LA25
Actuatoroplossingen van LINAK - geautomatiseerde voersystemen in de landbouw voor een optimale productie play-icon

Actuatoroplossingen van LINAK - geautomatiseerde voersystemen in de landbouw voor een optimale productie

Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Bestanden

Focus op ventilatie- en landbouwoplossingen

Het is een logische keuze om een elektrische actuator van LINAK aan het werk te zetten in ruwe omgevingen met voortdurende veranderingen in vochtigheid, stof en temperatuur; we weten hoe belangrijk een feilloos werkend ventilatiesysteem voor boeren is.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

Veehouderij toepassingen

Elektrische actuatoren van LINAK zorgen voor klimaatregeling, optimaliseren de voederautomatisering en bieden intelligente ventilatie in stallen overal ter wereld.

Lees meer

Video's die verband houden met voerautomatisering

Meer info over de elektrische actuatortechnologie zoals die wordt gebruikt in voerautomatisering. Bekijk onze video's voor nieuwe inspiratie!

Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren play-icon

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen