Contact us here
Zonweringen

Gebouwlamellen

Elektrische actuatoren van LINAK verbeteren het binnenklimaat in gebouwen door zonlicht en -warmte te doseren. Koel- en verwarmingssystemen gebruiken daardoor minder energie.

Lamellen

Actuatoroplossingen voor gebouwlamellen

Energiebesparing in huishoudelijke en commerciële gebouwen krijgt steeds meer aandacht. De vraag naar natuurlijk licht neemt toe, evenals de hoeveelheid glas die nodig is om dat binnen te laten. Om comfort en energiekosten te optimaliseren, moet u in een gebouw het binnenkomende licht en de temperatuur nauwkeurig kunnen regelen. Elektrische actuatoroplossingen helpen bij het aanpassen van lamellen aan uw gebouw – en leveren voordelen op als:

  • eenvoudige installatie en geen onderhoudseisen
  • Getest en gecertificeerd voor probleemloze werking onder alle weersomstandigheden
  • laag energieverbruik en milieuvriendelijk

Het binnenklimaat staat op ieders agenda. Deskundigen promoten natuurlijk licht om de efficiëntie van personeel te verbeteren, terwijl de luchtkwaliteit optimaal moet zijn. Om de binnentemperatuur optimaal te houden, moeten vochtigheid en ventilatie goed worden geregeld. Lamellen voor gebouwen zijn een onmisbaar hulpmiddel en met slimme actuatoroplossingen kunt u ze makkelijk instellen.

Installeren gaat makkelijk en onderhoud is niet nodig
Elektrische actuatoren zijn niet uitgerust met slangen, pompen of compressoren. Installeren is simpel, omdat actuatoren van LINAK niet méér nodig hebben dan stroom om te werken en een datakabel voor communicatie met het klimaatcontrolesysteem. De LINAK plug-&-play set-up maakt alles zelfs nog makkelijker Bovendien vergen moderne lamellen-oplossingen van LINAK geen onderhoud. Dat komt goed uit, want lamellen zitten vaak op moeilijk bereikbare plekken

Actuatoren blijven werken, onder alle weersomstandigheden
Temperatuur en zonlicht veranderen gedurende de dag – of de week of het jaar. Actuatoren van LINAK zijn getest en gecertificeerd voor probleemloze werking onder alle weersomstandigheden. Met een geïntegreerde controller (IC) laten de actuatoroplossingen zich eenvoudig inbouwen in bestaande klimaatbeheersingssystemen. Daardoor krijgt de klant de mogelijkheid om zowel de buiten- als de binnenkant van gebouwen goed te verzorgen.

Groene oplossingen leveren besparingen op
Vergeleken met andere oplossingen gebruiken actuatoren van LINAK weinig energie. Ingebouwd in het overall klimaatcontrolesysteem van uw gebouw houden elektrische actuatoren de temperatuur in evenwicht en optimaliseren ze er de efficiëntie – daardoor vermindert het stroomverbruik aanzienlijk en is er ook een kleinere CO₂-voetprint. 

Lees meer
Bluetooth systeemoplossing

Bestanden

Focus op gebouwlamellen

Voor een beter binnenklimaat en een betere energieclassificatie kunnen licht en warmte in een gebouw eenvoudig worden geregeld door lamellensystemen te integreren.

Focus op pergola´s

Pergola's zijn schaduwrijk als de zon hoog aan de hemel staat. Ontdek hoe systeemoplossingen van LINAK ervoor zorgen, dat u pergola zonweringssystemen snel en makkelijk aanstuurt.

TECHLINE productoverzicht

Ontdek de grote diversiteit in krachtige en solide producten van TECHLINE. Duurzaam gebouwd, voor zwaar werk en voor gebruik in moeilijke omstandigheden.

LINAK test brochure

In het testcentrum van LINAK ondergaat elke component in elke actuator een uitgebreide reeks testen. In deze brochure leest u er meer over.

Zonwering toepassingen

IC-actuatoroplossingen van LINAK verlagen het energieverbruik en optimaliseren de klimaatregeling in gebouwen door pergola’s en lamellen te verstellen.

Lees meer

Video's die verband houden met lamellen

Meer info over de elektrische actuatortechnologie zoals die wordt gebruikt bij lamellen. Bekijk onze video's voor nieuwe inspiratie!

Onbreekbaar play-icon

Onbreekbaar

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren play-icon

Met IC- en BUS-communicatie krijgt u in een handomdraai controle over uw actuatoren

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen