Contact us here
Nieuws 20 juni 2019

Nieuwe dubbele actuator TD5 levert kracht tot 7000 N

Aangezien bedontwerpen steeds meer worden uitgerust met dikkere en zwaardere matrassen, moet het actuatorsysteem - waarmee gebruikers de rugsteun en de beenondersteuning kunnen afstellen - krachtiger worden. Daarom heeft LINAK® een nieuwe dubbele actuator geïntroduceerd: de TD5. Deze is speciaal ontwikkeld voor boxspringbedden.

Nieuwe dubbele actuator TD5 levert kracht tot 7000 N

LINAK introduceert nu een nieuwe en krachtige dubbele actuator voor comfortbedden om tegemoet te komen aan de behoeften van fabrikanten die moderne verhoogde bedden maken. De actuator wordt TD5 genoemd en maakt onderdeel uit van de familie LINAK® TWINDRIVE® actuatoren.

De TD5 volgt een duidelijke trend naar bedontwerpen die meer solide zijn. De bedontwerpen worden niet alleen robuuster, maar de matrassen worden ook steeds dikker en zwaarder. Dit vereist meer kracht, en dat is precies waarover de TD5 in voldoende mate beschikt – tot 7000 N aan beide uiteinden (rugsteun en beenondersteuning).

Technologie breidt reeks functies uit
LINAK® TWINDRIVE® actuatoren worden geleverd met een aantal verschillende technologische functies. Een meest in het oog lopend kenmerk is de geïntegreerde draadloze Bluetooth®-technologie, die bedontwerpers in staat stelt bekabelde handbedieningen te laten voor wat ze zijnn. Draadloze bediening via Bluetooth® stelt de eindgebruiker ook in staat om het comfortbed met zijn of haar smartphone te bedienen. Download de LINAK® Bed Control App en koppel deze aan de TD5-unit.

Sommige eindgebruikers zullen het extreem lage energieverbruik van het bed tijdens standby waarschijnlijk zeer waarderen. De TD5 wordt geleverd met LINAK® ZERO™ technologie, waarmee het verbruik onder 0,1 W wordt gehouden wanneer het bed in stilstaande positie is.

Twee uitvoeringen van de TD5 – Standard en Advanced
De TD5 is geïntroduceerd in twee uitvoeringen - een Standard-editie en een Advanced-editie - om er rekening mee te houden dat ten aanzien van comfortbedden verschillende klanten verschillende eisen stellen. Beide edities worden geleverd met standaardfuncties, zoals Bluetooth® en verlichting onder het bed. De TD5 Advanced wordt echter ook geleverd met een geheugenfunctie, waarmee gebruikers favoriete bedposities kunnen opslaan. De gebruiker kan, met de handbediening HC40, zelfs sneltoetsen creëren om naar de opgeslagen posities te gaan, zodat een gepersonaliseerde omgeving wordt geboden.

Nieuwe dubbele actuator TD5 levert kracht tot 7000 N

Licht van gewicht en gemakkelijk te monteren
Een lijst met pictogrammen op de TD5 vormt een complete en gemakkelijke stapsgewijze instructie over hoe de actuator aan het bedframe kan worden gemonteerd – ook ter plaatse. De koppeling van het systeem aan de handbediening of smartphone is evenzeer intuïtief gemaakt en biedt de eindgebruiker korte tijd na de montage direct een volledig functioneel bed.

Ondanks het grote vermogen dat hij levert is de TD5 verrassend licht van gewicht. Dit maakt de bediening gemakkelijk – zelfs voor eindgebruikers – en verlaagt ook de transportkosten.

Als u meer wilt weten over de TD5 Standard of de TD5 Advanced, volg dan de links, of neem contact op met het kantoor van LINAK® in uw regio.

 

Het woordmerk en de logo's van Bluetooth® zijn geregistreerde handelsmerken van Bluetooth SIG Inc. en elk gebruik van dergelijke merken en logo's door LINAK® is onderlicentie.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen