Contact us here
Nieuws 3 september 2019

De mechanische duurzaamheid testen van elektrische actuatoren

In het LINAK® Test Centre worden elektrische lineaire actuatoren voor industriële toepassingen getest – vaak voor extreme situaties. Testen op duurzaamheid is een van de essentiële testen voor actuatoren. Bekijk hoe wij testen en waarom dit voor u zo belangrijk is.

LINAK® hanteert een van de strengste testregimes op de markt voor industriële actuatoren. In het bedrijfsinterne testcentrum in Denemarken wordt elk product van LINAK getest – zodat de actuatoren optimaal bruikbaar zijn voor industriële toepassingen.


Test van herhaalde beweging onder volle belasting
Voor elektrische actuatoren in toepassingen als in de bouw of de voedingsmiddelenindustrie, worden een hoge betrouwbaarheid en duurzaamheid verwacht. Herhaaldelijke bewegingen en een bijna ontelbaar aantal bedrijfscycli zijn de praktijk voor zulke actuatoren. Hierdoor ligt de focus bij het testen vooral op onderdelen, materialen en het ontwerp.

Voordat de actuator wordt geïnstalleerd, heeft hij al een hele reeks strenge testen bij LINAK doorstaan, waaronder een statische trek-/duwtest van 100.000 cycli bij volle belasting, een praktijktest (100% bedrijfscyclus bij volle belasting gedurende 30 minuten) en een veiligheidsfactortest, waarbij de continue trek-/duwtest wordt gecombineerd met torsie. Deze laatste test wordt uitgevoerd totdat minstens 2x de maximum nominale belasting is bereikt.

Daarom kunt u uw LINAK actuator volledig vertrouwen!

Logo LINAK Actuator AcademyMeer informatie over de technologie van elektrische actuatoren vindt u in de Actuator Academy™

 

Wie profiteert van testen op duurzaamheid?
Het testen van de duurzaamheid van een actuator is belangrijk voor iedereen die een industriële machine bedient. In diverse branches worden bepaalde bewegingspatronen bijna eindeloos herhaald. Van toepassingen wordt vaak verwacht dat ze torsie onder volle belasting goed kunnen weerstaan. LINAK actuatoren moeten ongeacht de omstandigheden optimaal blijven presteren.

De mechanische duurzaamheid testen van elektrische actuatoren – Smartlift

Betrouwbaar hijsen is cruciaal voor de bouw
Moderne hefinrichtingen in de bouw kunnen alles aan, van prefab betonpanelen tot zware raamkozijnen. De combinatie van 'zwaar' en 'hoog' belasten de actuatoren die de beweging aandrijven enorm. Vaak werken diverse actuatoren tegelijkertijd voor soepel en nauwkeurig hijswerk, waardoor de belasting van de actuatoren dynamisch wordt.

 

Vertrouwen op goed functionerend hijswerk is cruciaal in de bouw. Bij de omgang met grote bouwelementen heeft veiligheid absoluut voorrang. Grondig uitgevoerde duurzaamheidstests van de actuatoren garanderen betrouwbaar hijsen – telkens opnieuw. Op die manier wordt het risico van schade aan de apparatuur en letsel van het bedienend personeel aanzienlijk beperkt.

Herhaaldelijke beweging in het cateringcentrum
Bedrijfskeukens staan vol met grote kookapparatuur, ketels, pannen en friteuses. Sommige zijn te groot om met de hand te verplaatsen en te bedienen, dus komen elektrische actuatoren hier goed van pas. Maar het gebruik in een bedrijfskeuken houdt ook talloze herhaalde bewegingen in.

LINAK actuatoren zorgen voor een soepele en betrouwbare bediening van diverse soorten keukenapparatuur. Bijvoorbeeld bij industriële frituurpannen voor friet. Op drukke dagen laten de actuatoren de frituurmanden een onnoemelijk aantal keer omhoog en omlaag gaan. Maar dankzij grondige cyclische bedrijfstesten kunt u er zeker van zijn dat de actuator gedurende zijn gehele gebruiksduur betrouwbaar presteert.

De mechanische duurzaamheid testen van elektrische actuatoren – friteuse
 

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen