Contact us here
Nieuws 22 maart 2024

Goede dingen komen in drieën! Bedieningspaneel DPI wint opnieuw

Deze keer zijn wij met de prestigieuze iF Design Awards 2024 bekroond voor ons werk met een designprijs. Dit maakt ons bijzonder trots, omdat denken vanuit ontwerp bij LINAK net zozeer deel uitmaakt van ons DNA als onze technische expertise.

DPI-bedieningspaneel van LINAK met design awards: Red dot logo, iF Design Award en German Innovation Award

Toen we de nieuwe serie DPI-bedieningspanelen ontwierpen, wisten we dat we iets speciaals hadden gecreëerd – iets wat onze klanten en hun gebruikers zouden waarderen. Wanneer techniek en design samenkomen in zo'n innovatief en elegant design – wanneer vorm en functie in harmonie zijn, dan voelt het gewoon 'juist' aan.

Daarom is het bijzonder verheugend als ons enthousiasme wordt gedeeld door onafhankelijke organisaties zoals Red Dot en de German Innovation Awards, waarvan de awards een beloning zijn voor het werk dat we in onze producten steken.

 

Een prijs voor design

Dit keer is het intuïtieve LINAK® DPI-bedieningspaneel bekroond met de 2024 iF Design Award voor zijn gestroomlijnde ontwerp, ingebouwde botsbeveiliging en aantrekkelijkheid voor de eindgebruiker.

DPI-bedieningspaneel van LINAK op een tafelblad en de badge iF Design Award 2024
 
We hebben een nieuw elegant en slank ontwerp gecreëerd zonder traditionele knoppen voor functies op het bedieningspaneel. Eenvoudig gezegd zijn de knoppen op een traditioneel bedieningspaneel altijd een compromis; ze zijn zelden intuïtief voor gebruikers en maken het ontwerp en de techniek ingewikkeld. Daarom hebben we besloten om deze geavanceerde functies te verplaatsen naar een app.
Nicki Pedersen, Product Manager, Innovation and Design bij LINAK.

Elk jaar dingen circa 11.000 ontwerpen mee naar de iF DESIGN AWARD. De beste ontwerpprestaties van bedrijven en studio's uit meer dan 100 landen concurreren daarbij met elkaar voor verschillende prijzen.

 

Voldoet aan alle verwachtingen

De iF Design Awards zijn gebaseerd op criteria die waarde hechten aan concept, vorm en functie, differentiatie en aantrekkelijkheid. Het DPI-bedieningspaneel voldoet aan alle verwachtingen. De DPI combineert – in één enkele unit – een gestroomlijnd ontwerp en intuïtieve gebruikerservaring met een kantelpaneel en een ingebouwde antibotssensor, en brengt daarmee innovatie en elegante vormgeving naar in hoogte verstelbare bureaus.


Intuïtief en gebruiksvriendelijk

 

De DPI is het eerste bedieningspaneel met ingebouwde botsbeveiliging, een technologie die het bureau en voorwerpen beschermt tegen mogelijke botsingen en schade. Deze integratie elimineert de noodzaak voor andere antibotscomponenten op bureaus, wat betekent dat er minder extra bedrading nodig is.

In combinatie met de app "Desk Connect" geeft DPI gebruikers volledige controle over de functies van hun bureau en wordt een geweldige adaptieve gebruikerservaring geboden.

 

Toekomstgericht denken

Wanneer we een nieuw product ontwerpen, denken we altijd vooruit om de impact te beoordelen die ons nieuwe product zal hebben op fabrikanten, hun klanten en uiteindelijk de wereld om ons heen.

 

Ons doel was om een nieuwe standaard in de markt zetten en waarde toe te voegen in de gehele waardeketen. De erkenning met weer een award bevestigt dat we op de juiste weg zijn.

Bureaufabrikanten profiteren van één enkel product met minder onderdelen, wat betere logistiek en eenvoudige montage mogelijk maakt. Gewoon plug & play!

Bureauontwerpers profiteren van een elegant ontwerp dat past bij de uitstraling van veel bureaus – van standaard tot premium.

Eigenaars en gebruikers van bureaus profiteren van een ergonomische werkplek. Gebruikers kunnen hun bureaus verstellen zonder hun ogen van het scherm te halen. Eigenaren van bureaus beschermen hun bureau-investering tegen schade en verlengen zo de levensduur van het bureau.

 

Ga voor meer informatie over de bedieningspanelen uit de DPI-serie naar de productpagina's: DPI1K en DPI1C (met display)

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.

Contact opnemen