Casus

Maersk kiest voor elektrische, in hoogte verstelbare bureaus in hun nieuwe kantoren

Toen Maersk Duitsland naar een nieuw gebouw verhuisde, besloot het bedrijf om al hun werknemers van een ergonomische werktafel te voorzien met de optie van een in hoogte verstelbaar bureau.

Een moderne kantooromgeving is vandaag de dag niet compleet zonder een elektrisch, in hoogte verstelbaar bureau.” Thomas Schumacher, Agency Operation Coordinator bij Maersk Duitsland, is ervan overtuigd dat een zit-sta-werktafel een onmisbaar attribuut in het kantoor van vandaag de dag is. 

De heer Schumacher hielp bij de verhuizing van het nieuwe Duitse hoofdkwartier van de Deense scheepvaartmaatschappij. Maersk is verhuisd naar een nieuw gebouw in het hart van Hafencity, het alom bekende commerciële district van Hamburg. Het nieuwe gebouw van de Groep beslaat vier verdiepingen van 4000 vierkante meter in de Ericus Contor.

Er zijn veel goede redenen te bedenken waarom alle werktafels in hoogte verstelbaar zijn. 

Zelfs vóór de verhuizing was 40 procent van onze werktafels uitgerust met zit-sta bureaus. Werknemers kwamen regelmatig bij ons om te informeren of het niet mogelijk was een elektrisch, in hoogte verstelbaar bureau te krijgen”, vertelt de heer Schumacher. 

Tot aan de verhuizing voerde Maersk ten aanzien van deze kwestie hetzelfde beleid als veel andere bedrijven in Duitsland: een elektrisch, in hoogte verstelbaar bureau werd geleverd aan werknemers die rugproblemen hadden en op aanbeveling van de bedrijfsarts. Vanwege de verhuizing en een nieuw interieurontwerp besloot Maersk om al hun werknemers van ergonomische werktafels te voorzien met de optie van een in hoogte verstelbaar bureau. De nieuwe kantoren van Maersk bevinden zich in Ericus Contor in Hafencity in Hamburg
Foto van Alexander Huber van Karl Huber Fotodesign.

Een belangrijke factor die duidelijk bijdroeg aan dit besluit, was dat de zit-sta-werktafel al vele jaren een standaardoptie was op de werkplekomgeving in Scandinavië. In Denemarken alleen al is 95 procent van de werkplekken uitgerust met een zit-sta-werktafel.

Duits en Deens functioneel ontwerp
De Deense roots van het bedrijf speelden niet alleen een rol voor wat betreft ergonomie, maar ook voor wat betreft ontwerp. De nadruk lag op het creëren van een licht, eigentijds ontwerp. De meubel- en inrichtingsfabrikant van het Duitse kantoor, WINI, bood het juiste ontwerp in combinatie met de juiste technologie. Maersk koos voor het bureausystem WINEA ECO.

WINI gebruikt al vele jaren de technologie van LINAK in hun elektrisch verstelbare componenten. Samen met de betrouwbare technologie en hoogwaardige hefkolommen levert LINAK indrukwekkende functies zoals het antibotsmechanisme PIEZO™ en het energiebesparende verbruik in de standby-modus.

Het ontwerp is discreet en licht, in overeenstemming met de wensen van de klant. Alle bureaus zijn wit, inclusief tafelblad en het frame. Kleur wordt toegevoegd in de talloze conferentie- en vergaderruimtes. Samen met de traditionele rechthoekige bureaus heeft Maersk ook zogenoemde DUO-werktafels in hun kantoren in Hamburg geïntegreerd. Deze ruimtebesparende DUO-werktafels komen vooral van pas in de vele vergaderruimtes van het bedrijf, die Maersk beschouwt als een integraal onderdeel van de werkomgeving in het bedrijf.

Onze collega’s gebruiken graag onze vergaderzalen en loungeruimtes voor snelle besprekingen. Deze gebieden zijn ook ideaal als een werknemer een rustige ruimte nodig heeft om zich te concentreren en te werken aan nieuwe, creatieve ideeën voor een project”, zegt Thomas Schumacher.

Individuele verstelling is mogelijk met de systemen van WINEA ECO die gebruik maken van actuatoren van LINAK

Bij Maersk Duitsland maken de systemen van WINEA ECO gebruik van actuatoren van LINAK

Een kostbare investering
Een bedrijf zou alleen moeten overwegen te investeren in een ergonomische werktafels als hun werknemers bereid zijn het meeste te halen uit hun actieve gezonde werkomgeving. Een zit-sta bureau heeft alleen zin als werknemers werken door zit- en staposities af te wisselen.

Veel van onze werknemers gebruiken heel graag actief hun zit-sta-werktafels”, zegt Schumacher.

Sommige werknemers wisselen staan en zitten af terwijl anderen de voorkeur geven aan staand werken en zelden gaan zitten”.

Vooral veel jonge collega’s beschouwen een zit-sta-werktafel als een onmisbare functie in het kantoor. En jonge mensen verwachten sowieso een ergonomische werkplek. Voor hen is een elektrisch, in hoogte verstelbaar bureau een essentieel onderdeel.

Foto’s van Alexander Huber van Karl Huber Fotodesign.

PIEZO™ – Hardwarematige botsbeveiliging van LINAK voorkomt materiële schade play-icon

PIEZO™ – Hardwarematige botsbeveiliging van LINAK voorkomt materiële schade

Geavanceerde productie van LINAK DESKLINE play-icon

Geavanceerde productie van LINAK DESKLINE

Compacte serie DESKLINE controleboxen van LINAK stellen de norm play-icon

De compacte serie DESKLINE controleboxen van LINAK stellen de norm

Bestanden

Focus op kantoorbureaus

Elektrische aanpassing van kantoorbureaus sluit naadloos aan bij dynamische werkwijzen en de nieuwe aanpak van werk.

DESKLINE productoverzicht

Produceert u bureaus, tafels of balies waar mensen aan/achter werken, dan creëert u met een in hoogte verstelbare elektrische actuator beslist een voorsprong op de concurrentie en krijgt uw business een boost.

DESKLINE kwaliteit maakt het verschil

Wij hanteren componenten van hoge kwaliteit, geavanceerde productielijnen en de strengste testnormen in deze industrie: we leveren hoogstaande kwaliteit.

Brochure over Bewegen

Het gebruik van in hoogte verstelbare bureaus – het hoe en waarom in kort bestek.

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.