Micro-appartementen, Trendserie- Londen

Studiomama – 13 m², Londen

 
 

Tegenwoordig is het in de grote steden van Europa een uitdaging om een groeiend aantal mensen op hetzelfde aantal vierkante meter onder te brengen. De bouw van micro-appartementen neemt toe in Berlijn, Parijs en Barcelona. Londen realiseert zich ook steeds meer dat het bouwen van kleine woningen de oplossing kan zijn voor het ruimteprobleem. In 2016 alleen al werden in Engeland meer dan 8000 appartementen gebouwd die kleiner waren dan 37 m².

Een van de kleinste woningen is dit huis van slechts 13 m² in het hart van Noord-Londen. Dit appartement is ontworpen door de Deense architect Nina Tolstrup van Studiomama. Elk item heeft een andere functie, inclusief een bed, werkgebied, loungezitting, keuken, badkamer, opbergkast en eetgebied. Elke kast is anders, en deze zijn alle ontworpen voor een specifiek doel, waaronder het opbergen van naaimachines, spelletjes, kruidenpotjes, wijn en boeken.

Dezelfde ruimte meerdere keren benut
Achter één van deze deuren bevindt zich een klein bureau dat uit de kast kan worden getrokken, waardoor het mogelijk is om staand te werken. Dit alles bij elkaar vormt een kleine maar efficiënte werkruimte thuis. De geïntegreerde opberg- en zijelementen zijn zo ontworpen dat deze een onopvallende dubbele functie bieden. Deze kunnen gemakkelijk worden verlengd om extra oppervlakken te creëren die bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt om op te zitten.

Het bed bevindt zich aan het smalste uiteinde van de driehoekige kamer. Het bed kan worden ingeklapt wanneer het niet wordt gebruikt, waardoor extra ruimte ontstaat. Wanneer het bed uitgeklapt is, komen twee dunne boekenplanken en een nachtkastje tevoorschijn.

De keuken bevindt zich aan het andere uiteinde van de kamer, waar de kleine hal wordt geflankeerd door twee lange kasten. Achter deze wand bevindt zich de badkamer, de enige afzonderlijke ruimte in de woning.

Geselecteerde meubelelementen zouden op voordelige wijze kunnen worden geïntegreerd met elektrische actuatoroplossingen. De hoogte van de eettafel kan bijvoorbeeld verstelbaar worden gemaakt, zodat deze kan worden gebruikt als extra keukentafelruimte, maar ook kan worden neergelaten om een extra slaapplaats boven op de banken te maken. Gebruik van elektrische actuatoren om het bed op te bergen vermindert ook de rugbelasting die anders kan ontstaan wanneer het bed met de handen zou moeten worden opgetild.

Lees meer over de woning op Studiomama.com.

Micro-appartementen, Trendserie- Londen

© 2018 LifeEdited. Alle rechten voorbehouden.

Bestanden

HOMELINE productoverzicht

Ontdek de uiteenlopende TWINDRIVE systemen met een laag geluidsniveau en kleine inbouw afmetingen, die worden gebruikt in boxspring-bedden en bedden met lattenbodems.

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.