Contact.ContactUsHere
Comfortbedden

Comfortbedden

 
 

Voor de meeste mensen is een bed het meubelstuk waarin zij de meeste uren van een dag aan één stuk door verblijven, elke dag weer. Waarschijnlijk is dat ook de reden waarom dit meubel in elk huis de meest centrale vaste plaats inneemt, ongeacht de grootte van de woning. Het is daarom ook goed te begrijpen waarom bedden ook vaak in het centrum van de aandacht staan bij architecten en ontwerpers wanneer zij multifunctionaliteit willen integreren in meubels. Bedden die veranderen in banken is helemaal niets nieuws. Maar dit is nog maar het begin.

 

Bed-bureau van Manaya

Bed-bureau van Manaya © Manaya, Alle rechten voorbehouden
 

De Deense fabrikant Manaya besloot om een elegant bedontwerp te combineren met een tamelijk chique werkstation thuis. Voor de Denen zijn zogenoemde opklapbedden helemaal geen nieuwe uitvinding. Maar het bureau-bed voegt een nieuwe dimensie toe. De eigenaar wordt hiermee in staat gesteld om voor onverwachte gasten een standby-bed gereed te hebben. Het bureaublad is 2 meter breed en blijft in de horizontale positie wanneer het systeem wordt veranderd in een bed. Dit houdt in dat de eigenaar niet elke keer het bureau hoeft leeg te maken wanneer het bed nodig is. Manaya heeft werkelijk een oplossing bedacht die ideaal is voor het thuiskantoor, de logeerkamer, slaapkamer of elke kamer waar de ruimte beperkt is.

Lees meer over het bureau-bed op hun Deense website.

 

‘Container’ van Dielle Modus

Container-bed van Dielle Modus© Dielle Modus, Alle rechten voorbehouden
 

Een ander voorbeeld is van de Italiaanse slaapkamerspecialist Dielle Modus. De ‘Container’ combineert een traditioneel tweepersoonsbed met een inloopkast van 4 m2. Met onopvallende gascartridges kan het matras worden verhoogd, zodat je toegang krijgt tot de kledingkast onder het bed. Het bedframe zelf kan ook worden gebruikt voor het opbergen van spullen – bijvoorbeeld een perfecte boekenplank.

De trap die omhoog naar het bed gaat, bestaat ook uit een set elegante planken, wat het tot een perfecte ladenkast of andere opbergruimte maakt. De ‘Container’ is een waar toonbeeld van multifunctionaliteit, met optimaal gebruik van de ruimte en ideaal voor mensen die in kleine huizen wonen.

Lees meer over het bed op hun Italiaanse website.

 

‘Cabinet Bed’ van Asante

Cabinet Bed van Asante © Asante, Alle rechten voorbehouden
 

Het ‘Cabinet Bed’ is weer een ander voorbeeld van de klassieke combinatie – bed en kledingkast. Dit bed is ontworpen door het Zweeds bureau Asante, die gebruik hebben gemaakt van actuatoren van LINAK® om de beweging te assisteren. Dit in de hoogte verstelbare opklapbed omvat een traditioneel bed met zijtafels, planken, kast en zelfs een TV-toestel. Met één druk op een knop wordt de woonkamer omgetoverd tot een slaapkamer, wat deze oplossing ideaal maakt voor micro-appartementen of andere woonruimtes waar de ruimte beperkt is. Wanneer het bed omhoog staat, gaat de kast bijna onzichtbaar op in de muur. 

 

Voeg elektrische verstelbaarheid toe

Er is geen belemmering om vergelijkbare bewegingsoplossingen van LINAK, zoals die in het bed van Asante, te integreren in de andere bovengenoemde ontwerpen. In de meeste gevallen zouden deze de omzetting van de ene functie in de andere voor de eigenaar zelfs vergemakkelijken.