Techniek & trends

Kies de juiste controlebox voor uw gezondheidszorgapparatuur

Met hun karakteristieke uitstraling en de gemakkelijk aansluitbare montageopties zijn de controleboxen van LINAK voor actuatorsystemen in gezondheidszorgtoepassingen populair in allerlei medische sectoren. Maar hoe kiest u die ene die optimaal is voor uw toepassing?

Om u te helpen de controlebox te vinden die geschikt is voor het systeem dat uw toepassing gebruikt, hebben wij het volgende ontwikkeld.

De LINAK® Control Box Selector

 

2-kanaals

4-kanaals

5-kanaals


 

Analoog
Niet programmeerbaar

Controlebox CA30

120 W

Controlebox CA40

120 W

 

Analoog / Digitaal

CA63

200 W

 

Digitaal
Programmeerbaar

Controlebox CO61

200 W

 
CO65

280 W

Controlebox CO53

190 W

 
CO71

350 W

 

 

Voor systemen die 6 tot 12 kanalen vereisen, raden wij aan gebruik te maken van een poortaansluitkast PJ2 en een LINAK® CO-Link™.

 

Zorg voor het juiste aantal kanalen
Controleboxen van LINAK voor gezondheidszorgtoepassingen zijn gemakkelijk te bepalen. Hun vorm en grootte zijn hetzelfde, evenals veel van de waardeverhogende opties, zoals gemakkelijk kabelmanagement en de classificatie IPX6 Washable DURA™ , die beschikbaar zijn.

De meeste verstelbare gezondheidszorgtoepassingen hebben meestal twee t/m vijf kanalen. Elke controlebox kan voorzien in een actuator, handbediening of een waardeverhogende functie met het vereiste vermogen en de vereiste specificaties. Tel het aantal actuatoren en functies die u nodig heeft bij elkaar op, bereken het vereiste vermogen, en kies dan een of meer controleboxen voor het werk dat moet worden gedaan.

OPMERKING: Indien meer kanalen nodig zijn, kunt u het aantal verdubbelen met een poortaansluitkast PJ2 en een LINAK CO-Link™.

Zorg voor voldoende vermogen om verzekerd te zijn van een soepele en optimale werking
De controleboxen onder ‘Eén wereld – Eén box’ bestrijken een vermogensbereik van 120 W tot 350 W. De controleboxen worden alle geleverd met een Switch-Mode Power Supply (SMPS), wat u een hogere efficiëntie voor vermogensconversie en uiteindelijk een soepele en gecontroleerde beweging geeft, ongeacht de belasting.

OPMERKING: Indien meer vermogen nodig is, dan is het mogelijk om de vermogensuitgang te verdubbelen met gebruik van een LINAK CO-Link™.

Ga voor OpenBus™ wanneer dat nodig is
Het grootste verschil tussen gebruik van een analoog systeem en een OpenBus™-systeem is het aantal veiligheidsfuncties dat u hebt. LINAK OpenBus™ biedt u meer functies die de veiligheid verbeteren, evenals veel waardeverhogende functies. Een aantal hiervan is vereist vanwege wetgeving, en afhankelijk van uw digitale setup is het waard om OpenBus™ te overwegen.

Waardeverhogende functies voor efficiëntie en comfort
Vergroting van de efficiëntie van het personeel in de gezondheidszorg, verbeterde ergonomie of beter comfort voor patiënten zijn een aantal van de functies die van invloed kunnen zijn op welke controlebox u kiest. Deze noemen wij gewoonlijk waardeverhogende functies. Het gaat hierbij om bijvoorbeeld alles van draadloze handbedieningen tot verlichting onder het bed of geavanceerde weegschaalfunctionaliteit.

Als u vragen heeft over de LINAK Control Box Selector of over onze actuatorsystemen in het algemeen, neem dan contact op met uw lokale LINAK vestiging.

 

LINAK is eigenaar van het concept ‘Eén wereld – Eén box’. Dit houdt in dat u producten kunt combineren uit ons gehele productportfolio en het systeem kunt creëren dat u nodig heeft voor uw toepassing, ongeacht functies of specificaties. De Control Box Selector is onze snelle gids naar de optimale controlebox voor uw systeem.

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.