Techniek & trends

De oorlog tegen infectie winnen

Nooit was de behoefte aan reinheid in de gezondheidszorg zo cruciaal. En nooit was de behoefte zo groot aan bacterie- en microbenvrije oppervlakken om de verspreiding van infecties te stoppen. De opkomst van COVID 19 heeft opnieuw onder de aandacht gebracht wat de dodelijke rol is die besmette oppervlakken spelen bij het verspreiden van ziekten en infecties, zoals antibioticaresistente infecties, vooral in ziekenhuizen en verpleeghuizen.

Wasbaarheid helpt ziekenhuizen in de strijd tegen infecties
 

De strijd gaat door

Antibioticaresistente infecties blijven een van de grootste gezondheidsrisico's van onze tijd. Deze bedreiging bestrijden is nog steeds een prioriteit in de gezondheidszorg. COVID 19 is niet de eerste uitdaging en zal niet de laatste uitdaging zijn waarmee de gezondheidszorg wordt geconfronteerd. Het wordt tijd dat we dit goed aanpakken.

 
Tegen 2050 zullen meer mensen sterven aan ziekenhuisinfecties dan aan kanker.
Statens Serum Insitute
 

Ben je voorbereid?

Bij LINAK hebben wij een reeks wasbare gezondheidszorgapparaten en -interfaces, die – steeds opnieuw – grondige reiniging toestaan zonder dat de prestatie van het product slechter wordt: Een krachtige bijdrage aan een infectievrije toekomst.

 

Schoon met vertrouwen

Besmetting vanaf zelfs de schoonste handen is moeilijk te voorkomen, en geaccepteerde reinigingsprocessen zijn niet langer toereikend om verspreiding van infecties vanaf oppervlakken zoals bedframes en bedieningsinterfaces te voorkomen. Met moderne geautomatiseerde reinigingsprocessen is het echter mogelijk om ziekenhuisapparatuur grondig te reinigen en desinfecteren. Maar die apparatuur moet uitgerust zijn met robuuste en wasbare elementen om de zware omstandigheden van constante reiniging en wasbeurten te kunnen weerstaan.

 

Wist je dat...?
De 5 momenten voor handhygiëne

Om de verspreiding van ziekenhuisinfecties tegen te gaan, definieert de WHO 5 belangrijke momenten wanneer zorgverleners handhygiëne moeten uitvoeren:

  1. Voordat een patiënt wordt aangeraakt
  2. Vóór reiniging/aseptische procedure
  3. Na blootstelling aan lichaamsvocht
  4. Na aanraking van een patiënt
  5. Na aanraking van de omgeving van de patiënt

Lees hier meer over de WHO-richtlijnen voor handhygiëne.

De WHO definieert 5 belangrijke momenten wanneer zorgverleners handhygiëne moeten uitvoeren
 
 

Bestrijding van infecties sinds 1990

Meer dan 30 jaar geleden introduceerde LINAK het concept van “wasbare” componenten, die verder gingen dan de toen ontoereikende IP-classificaties. In de loop der jaren werd dit concept een standaard die werd omarmd door de industrie. Twee jaar geleden hebben wij de lat opnieuw hoger gelegd voor een duurzame hygiëne met ons assortiment DURA™ componenten: 5 keer duurzamer dan de bestaande standaardeisen.

De IP-code is een internationale standaard die ook bekendstaat als een IP Rating (Ingress Protection Rating): Het is de rating (classificatie) van het vermogen van een product om het binnendringen van vloeistof en stof tegen te gaan. De standaard, gedefinieerd door IEC/EN 60529, werd ontwikkeld door de Internationale Elektrotechnische Commissie en wordt overal ter wereld erkend. "IP rating" vertegenwoordigt een code die door de fabrikant moet worden gespecificeerd, zodat de klant weet of het product is beschermd tegen het binnendringen van vaste of vloeibare deeltjes.

 
IPX4-pictogram
Spatdicht
Beschermd tegen waterspatten vanuit elke hoek.
IPX6-pictogram
Waterbestendig
Beschermd tegen waterstralen onder hoge druk vanuit elke hoek.
Pictogram IPX6 Washable
Machinewasbaar
Getest conform normale industrienormen.
Pictogram IPX6 Washable DURA™
Uitgebreid machinewasbaar
Getest voor meer dan de normale industrienormen om verzekerd te zijn van een lange levensduur, wasbeurt na wasbeurt.
 

 

Hygiëne is besmettelijk

In de ziekenhuizen in Scandinavische landen wordt steeds meer gebruik gemaakt van geautomatiseerde wastunnels om bedden en liften te desinfecteren. Het is slechts een kwestie van tijd voordat de voordelen van deze kostenbesparende, hygiëne versterkende oplossing gemeengoed worden. Deze trend stelt hogere eisen aan de componenten die OEM's gebruiken voor hun bed- en liftoplossingen: Deze moeten meerdere wasbeurten in de ruwe, extreme condities van de wastunnel kunnen weerstaan.

 

Toekomstbestendige oplossingen

Door nu LINAK Washable of DURA™ standaardcomponenten te integreren, kunnen bedrijven bed- en liftoplossingen bieden die – indien en wanneer hun klanten hun reinigingsprogramma upgraden – voorbereid zijn voor wastunnels, wat hen de kosten bespaart van de vervanging van niet-wasbare units.

 

Bestanden

MEDLINE & CARELINE productoverzicht

Laat u verrassen door het enorme arsenaal aan innovatieve MEDLINE & CARELINE producten, die u kunnen helpen bij het verbeteren van uw ziekenhuis- en medische apparatuur.

Focus op verpleegbedden

Zoekt u mogelijkheden om zorgbehoevenden zelfstandiger maken, dan is het bed een logische plek om mee te beginnen. Voor verpleegbedden biedt LINAK de perfecte pasvorm in diverse constructies.

LINAK IPX6 Wasbaar DURA™ flyer

Wasbaarheid speelt een belangrijke rol in de moderne gezondheidszorg. LINAK IPX6 Wasbaar DURA™ voor verstelbare ziekenhuis- en verzorgingsapparatuur – het kon dus nóg schoner...

Veiligheidsfolder

Verschillende toepassingen hebben verschillende veiligheidsfuncties nodig. LINAK biedt op het gebied van veiligheid een breed scala aan standaardfuncties en optionele functies, ongeacht welke gezondheidszorgtoepassing u ontwerpt.

Heeft u vragen?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.