Techniek & trends

Vermogen en snelheid om een effectieve beweging tot stand te brengen in ziekenhuizen

Voor veel toepassingen in de gezondheidszorg, zoals operatietafels, behandelbanken, bedden en röntgenapparatuur, is een krachtig actuatorsysteem een manier om de efficiëntie te bereiken die nodig is om voor patiënten een optimale behandeling mogelijk te maken.

Er zijn momenteel twee overheersende trends in de ontwikkeling van de moderne patiëntenzorg en ziekenhuistoepassingen. De ouder wordende wereldbevolking en escalerende obesitas. Deze combinatie leidt tot een toenemend aantal patiënten dat zorg behoeft.

Daarom houden wij ons intensiever bezig met de ontwikkeling van sterkere systemen voor verstelbare toepassingen in de gezondheidszorg, waar precisie, controle en snelheid van cruciaal belang zijn. 

Er is vraag naar een grotere hefcapaciteit en de noodzaak bestaat om toekomstige patiënten efficiënter te kunnen behandelen. Daarvoor zijn in uw toepassing twee dingen nodig: vermogen en snelheid!

Krachtige systemen die zijn ontworpen voor geavanceerde beweging
Al meer dan 35 jaar heeft LINAK de ontwikkeling van verstelbare systemen in de gezondheidszorg gevolgd en in sommige gevallen aangestuurd. De probleemloze beweging die uw toepassing nodig heeft, wordt geleverd door onze geteste en beproefde actuatoren en hefkolommen, zoals de LC3, de LA20 en de LA40 HP, en de LINAK® OpenBus™ controle box is het geheim achter de coördinatie, precisie en besturing.

Door de controle box CO71 te koppelen aan sommige van de genoemde producten, kunt u bovendien vertrouwen op een extra vermogen voor zeer veeleisende situaties in de zorg. Met andere woorden: u kunt extra hefcapaciteit krijgen zonder snelheid in te leveren.


Bouw uw eigen krachtige toepassing
Een aantal producten van LINAK® zijn ontworpen om in te spelen op de groeiende vraag naar vermogen en snelheid. Een kijkje in het enorme productprogramma van LINAK toont u een grote verscheidenheid aan betrouwbare en grondig geteste producten die allemaal kunnen worden gecombineerd en gemakkelijk integreerbaar zijn. 

Als u grote behoefte hebt aan krachtige en soepele bewegingspatronen in geavanceerde medische apparatuur, dan is echter een combinatie van de volgende producten sterk aan te bevelen:

  • de controle box CO71 (350 W SMPS)
  • de poortverbindingsbox PJ2 (met twee extra kanalen)
  • de hefkolom LC3 (6000 N, 29 mm/s, hoge buigmomenten)
  • de lineaire actuator LA40 HP (8000 N over de volledige slag)
  • de lineaire actuator LA31 (zowel duwen als trekken)
  • en de elegante inline actuator LA20 (2500 N, wanneer design en ruimte van belang zijn)

Met de handbediening HB80 benut u de bewegingsmogelijkheden van de systeempatronen evenals de positiegeheugenfunctie in de controle box. Door een extra CO71 toe te voegen en de twee controle boxen te verbinden met een LINAK® CO-Link™, wordt het vermogen verdubbeld en krijgt u tweemaal zoveel kanalen, zodat uw opties vrijwel onbegrensd zijn.

 
De hefkolom LC3 van LINAK tilt verticaal heffen naar een nieuwe dimensie play-icon

De hefkolom LC3 van LINAK tilt verticaal heffen naar een nieuwe dimensie

Video over LA40 play-icon

LA40

Bestanden

Vermogen en snelheid

Zorg voor zowel vermogen als snelheid in uw toepassing. Systemen van LINAK bieden u de extra hefcapaciteit zonder snelheid te verliezen of in te boeten aan veiligheid.

Focus op banken en tafels

Bij behandel- en onderzoeksbanken gaat het vandaag de dag óók om flexibele functionaliteit en verbeterde ergonomie.

Focus op verpleegbedden

Zoekt u mogelijkheden om zorgbehoevenden zelfstandiger maken, dan is het bed een logische plek om mee te beginnen. Voor verpleegbedden biedt LINAK de perfecte pasvorm in diverse constructies.

De hefkolom LC3 tilt verticaal heffen naar een nieuwe dimensie

Hij is stil, krachtig en verbetert de veiligheid rondom geavanceerde medische apparatuur, zoals operatietafels, chirurgiestoelen en röntgentoepassingen.

MEDLINE & CARELINE productoverzicht

Laat u verrassen door het enorme arsenaal aan innovatieve MEDLINE & CARELINE producten, die u kunnen helpen bij het verbeteren van uw ziekenhuis- en medische apparatuur.

Heeft u een vraag over elektrische actuatortechnologie?

- Ons team staat klaar om u te helpen met technische informatie, een project te starten en meer.